Muncelu :: Biserica Sf. Voievozi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Voievozi
Muncelu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Muncelu
Comună:Străoane
Județ:Vrancea
Cod poștal:627326
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.comunaStraoane.ro, www.cjVrancea.ro, www.prefecturaVrancea.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Despre prima biserica din Muncelu nu s-au pastrat documente dar se pomenste de ea in “Repertoriul bibliografic Moldova ” mentionand ca este mai veche de 1809.
Biserica este cladita in stil bizantin in forma de cruce, are o turla mare la mijloc si doua mai mici in fata. Spatiul interior are impartirea tipic ortodoxa in pronaos, naos si altar. Usile altarului, sculptate din lemn, constituie exemplare rare ale acestui gen in tara noastra. Pictura renovate in stil bizantin “fresco” apare un element de valoare acestui locas de cult. Armonia culorilor, gustul artistic al distribuirii tonurilor, diversitatea motivelor pictate, modelarea frescelor in concordant cu formele arhitecturale imprima o infatisare impresioananta locasului. Pe peretii altarului si ai pronaosului sunt pictate randuri de sfinti si scene biblice intr-o placuta armonie de fresce, iar in pronaos sunt pictate chipurile celor doi ctitori ai bisericii renovate in 1960.
Biserica este o mandrie pentru satul Muncelu, prin forma sa arhitecturala si frumoasele picture interioare de o armonie inaltatoare.
Nr. vizualizări:2346
Data ultimei vizualizări:2021-04-17 05:12:17
Data ultimei actualizări:2014-07-14 08:38:00
Data încărcării pe sit:2006-06-16 04:48:53
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0