Nandru :: Biserica Schimbarea la Fata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Schimbarea la Față
Nandru
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Nandru
Comună:Pestișu Mic
Județ:Hunedoara
Cod poștal:337343
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiadevei.ro, www.primariaPestisuMic.ro, www.cjHunedoara.ro, www.prefecturaHunedoara.ro
Hram:Schimbarea la Față
Detalii:Construită în 1925.
Alte informații:Duminica de 7 martie 2010 a fost o zi deosebită pentru micuța comunitate din satul Nandru, comuna Pștiș. Preasfințitul Gurie, episcop al Devei și Hunedoarei, a oficiat o slujbă de sfințire la biserica ortodoxă cu hramul „Schimbarea la Față”. Evenimentul a venit ca o împlinire a eforturilor depuse de autorități, sponsori și enoriași pentru renovarea lăcașului de cult.
Pictura din biserică, icoanele lucrate în foiță de aur și exteriorul bisericii au fost vreme de un an refăcute prin grija creștinească a autorităților locale, a enoriașilor și a sponsorului Tiberiu Stan. Renovarea bisericii a costat 40. 000 de lei. Biserica „Schimbarea la Faț㔠a fost construită în 1925, iar târnosirea s-a făcut în anul 1985. „Am venit cu mare bucurie să binecuvântăm lucrările făcute în această parohie pentru că părintele Eugen și enoriașii au trudit o vreme îndelungată pentru a renova lăcașul bisericii din Nandru. Este a treia duminică din Postul Mare. Duminica de astăzi este cea a Sfintei Cruci, este închinată Sfintei Cruci. Astăzi avem posibilitatea să medităm ce reprezintă crucea pentru creștini. Dacă până la răstignirea lui Iisus crucea era cel mai josnic semn, acum este altar de jertfă, sabie împotriva diavolului. Important este să înțelegem sensul și valoarea crucii. Creștinii care înțeleg sensul crucii o poartă cu dragoste. Cei care nu înțeleg o poartă cu silă așa cum își poartă ocnașul lanțurile la picioare”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.
Părintele Eugen este de acum sachelar,
Nr. vizualizări:1612
Data ultimei vizualizări:2020-12-04 14:46:27
Data actualizare:2019-01-11 09:29:53
Data încărcării:2006-06-16 05:20:09
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-10-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3100
Contor: 171

Vedere de ansamblu
Foto: Călin Corpaciu