Neagra :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Neagra
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Neagra
Comună:Tașca
Județ:Neamț
Cod poștal:617457
Telefon :0741... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @gmail.com @gmail.com
Adresa web Biserica:neagra.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulPiatraNeamt.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.comunaTasca.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Diaconu Dumitru
Hram:Sf. Nicolae, Sf. Ap. Petru și Pavel, Schimbarea la Față
Detalii:Tradiția ne spune că biserica veche, construită din lemn pe locul unei bisericuțe, a fost adusă pe la anul 1800 din Poiana Maicilor de la poalele muntelui Ceahlău. Între ctitorii bisericii figurează numele unui armean Cristea, al unui ieroschimonah Lavrentie și o monahă Elena (nume înscrise în cartea Penticostar din anul 1743, care se păstrează la Mănăstirea Secu Neamț) .
În anul 2000, Dumnezeu a vrut ca ea să fie din nou mutată pe muntele Ceahlău, de data aceasta în Poiana Stănilelor.
Lucrările de construcție la biserica noua, cu hramul “Sf. Nicolae”, s-au început în anul 1995, cu binecuvântarea I. P. S. Dr. Daniel Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a P. C. P. Protopop Dumitru Ailincăi, Protopopiatul Piatra Neamț și cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Tașca, condus de domnul primar Alexandru Drăgan, sub pastorirea preotului paroh Dumitru Diaconu.
Biserica este construită din cărămidă pe temelie de piatră cu trei turle, una pe naos și două pe pridvor, acoperită cu tablă de cupru, după Stilul bisericilor Ștefaniene, având următoarele dimensiuni; 29 m lungime, 9 m pronaos și pridvor, 15 m naos și 25, 5 m înălțime. Exteriorul este executat în tencuieli de piatră , praf de piatră în terasit. Biserica este pardosită cu gresie și dotată cu încălzire centrală proprie pe gaze naturale. Pictura în tehnic㠓Al Fresco” s-a realizat de pictorul bisericesc Armand Kuchta din Iași între anii 1998 – 2000. Mobilierul este sculptat în stejar de Atomei Gheorghe și Nicolae Florian din Vânători Neamț. Din biserica veche s-a păstrat catapeteasma, care s-a restaurat și repoleit cu foiță de aur si montata în biserica nouă. Pe locul bisericii vechi s-a construit un aghiazmatar și o fântână.
Nr. vizualizări:6266
Data ultimei vizualizări:2021-06-12 20:01:32
Data ultimei actualizări:2016-05-18 08:37:57
Data încărcării pe sit:2006-06-18 14:48:14
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-03-29
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 142

Vedere din față
Foto: Mihaela Achiroaie