Galati :: Manastirea Sf. Vasile cel Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Vasile cel Mare
Galați
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:strada Basarabiei nr. 109
Cod poștal:800113
Persoană de contact :monahia Ieronima Bitere
Telefon :0236... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.edj.ro/index.php/mnstirea-sf-vasile-cel-mare-galai
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariagalati.ro, www.cjGalati.ro, gl.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Vasile cel Mare
Detalii:Manastirea „Sf. Vasile cel Mare“, din cadrul Asezamantului Social-Filantropic cu acelasi nume din municipiul Galati, a intrat deja, cu foarte bune rezultate, in cel de-al doilea an de existenta. Mica obste calugareasca de aici, in frunte cu monahia Ieronima Bitere, stareta si directoarea asezamantului, are dificila, dar atat de frumoasa misiune de a pastra vie flacara rugaciunii si a dorintei de desavarsire intr-un mare oras, dar si de a invata pe oamenii timpului nostru dragostea si solidaritatea fata de cel singur si aflat in suferinta.
Cele 25 de orfane gazduite, ingrijite si educate aici sunt exemplul viu al unei sfinte griji care poate sa ridice sufletele din indiferenta si egoismul colectivitatii. Eforturile asezamantului si ale eparhiei de a asigura conditii optime de viata acestor copii au fost considerabile, lor adaugandu-se si cele ale unor firme si institutii din tara si din strainatate.
În prezent, mănăstirea are un număr de 7 monahii, iar în așezământ sunt ocrotite 25 de fete defavorizate social, care beneficiază în permanență de asistență religioasă, educațională, socială și sanitară, activitățile specifice fiind realizate prin conlucrarea dintre cele două instituții cu hramul Sf. Vasile cel Mare.

Descriere: Capela mănăstirii și a așezământului este situată la parterul clădirii, având o suprafață de aproximativ 30 mp. Pictura este realizată în stil bizantin, tehnica fresco, iar tâmpla este confecționată din lemn de stejar frumos sculptat.
Alte informații:Mănăstirea și Așezământul social-filantropic Sf. Vasile cel Mare sunt situate în aceeași locație, în municipiul Galați, la intersecția dintre strada Basarabiei și str. Poșta Veche, în centrul vechi al orașului, pe locul fostului Parc central. Clădirea este una reprezentativă a Eparhiei Dunării de Jos.
Nr. vizualizări:9829
Data ultimei vizualizări:2024-02-28 07:23:09
Data ultimei actualizări:2023-01-05 17:08:05
Data încărcării pe sit:2006-03-21 04:28:44
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2014-05-22)
Va iubim mult de tot.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-04-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Contor: 279

Vedere
Foto: Voluntar