Cruceni :: Biserica Sf. Dumitru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru
Cruceni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cruceni
Comună:Șagu
Județ:Arad
Adresa:nr. 240
Cod poștal:317311
Telefon :0755... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-arad, www.episcopiaaradului.ro, www.primariaSagu.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Silviu-Raul Pele
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Parohia ortodoxa romana s-a infiintat in anul 1951 aici fiind amenajata o capela in care se slujeste si astazi.
Știri despre biserică:

»  Arhiepiscopul Timotei a sfințit biserica Parohiei Cruceni, construită în anul 1951 (2019-04-02)

 Închide 

Arhiepiscopul Timotei a sfințit biserica Parohiei Cruceni, construită în anul 1951

[2019-04-02]
de Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopul Timotei al Aradului a sfințit în Duminica Sfintei Cruci biserica Parohiei Cruceni, construită în anul 1951.
Slujba a fost precedată de sfințirea unei troițe situată în apropierea lăcașului de cult, informează Arhiepiscopia Aradului.
În cuvântul rostit cu această ocazie deosebită din viața parohiei arădene, ierarhul a vorbit despre Calea Crucii care trebuie urmată de fiecare credincios în parte.
„Îndemnul Bisericii este de a continua calea crucii din viața fiecăruia pentru a făptui cele potrivite spre buna călăuzire pământească, neuitând pe cea cerească”.
„Zilele cinstirii Sfintei Cruci arată și locul pe care ea îl are în câștigarea mântuirii, ca altar de jertfă a Mântuitorului pentru păcatul lumii și din care credincioșii se împărtășesc”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Potrivit ierarhului, așezarea Duminicii Sfintei Cruci la mijlocul Postului Mare reprezint㠄întărire pentru stăruința credincioșilor în a înainta spre sărbătoarea Învierii Domnului”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 596, Ultimul acces: 2020-09-21 19:27:49

»  Vizită arhierească în Parohia Cruceni, Protopopiatul Arad (2015-09-07)

 Închide 

Vizită arhierească în Parohia Cruceni, Protopopiatul Arad

[2015-09-07]
În Duminica a XIV-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Cruceni, Protopopiatul Arad, la invitația preotului paroh Silviu-Raul Pele, după cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.
La sosire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a fost întâmpinat de către un sobor de preoți și diaconi, de enoriași și de copiii care au oferit Ierarhului arădean buchete de flori. Inainte de începerea Sfintei Liturghii, Chiriarhul a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor care s-au săvârșit în vederea consolidării exteriorului bisericii, cât și cele de înfrumusețare a interiorului acesteia.
După aceasta, Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de soborul de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
În cuvântul de învățătură cu titlul ,,Haina de nunt㔠(în baza citirilor scripturistice ale duminicii: 2 Cor. 1; 2; Matei 22), Chiriarhul a subliniat, în cadrul tălmăcirii tradiționale și în legătură cu alte pilde biblice asemănătoare, rolul faptelor bune în dobândirea mântuirii, a Împărăției cerurilor. Nunta, pe paginile Sfintei Scripturi și Tradiției, are și înțelesul de ospăț sau cină, prilej de comuniune între oameni și de prefigurare a celei cu Dumnezeu. Toți nuntașii sau comesenii sunt obligați să vină în ținută corespunzătoare, în care îmbrăcămintea trebuie să reprezinte persoana și înzestrările acesteia, haina fiind doar o reprezentare. În acest cadru, cămașa necusută a Mântuitorului, dată la sorți, întrucât nu putea fi împărțită la momentul răstignirii sale (cf. Ioan 19), reprezintă unitatea Bisericii, comuniunea deplină între cei ce o alcătuiesc și care nu se poate rupe niciodată. Sfântul locaș al bisericii parohiale a îmbrăcat cu acest prilej, haină nouă, prin jertfelnicia tuturor enoriașilor ei, înșiși agonisindu-și îmbrăcăminte merituoasă prin fapte. De aici și îndemnul pentru toți de a nu fi asemenea celui lipsit de haina de sărbătoare. Prezentarea deosebită a tinerilor și copiilor în portul popular, reflectă bogăția tradiției neamului, pe care Biserica o cultivă continuu, în legătură cu tot ceea ce înseamnă bunăvoire între oameni. În aceasta constă și unul dintre elementele ce contribuie la desfășurarea lucrării bisericești în anul omagial pe care-l parcurgem, dedicat misiunii parohiei și mănăstirii astăzi, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.
La momentul rânduit, preotul paroh Silviu-Raul Pele a fost hirotesit întru sachelar.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, tânărul paroh făcut o prezentare a comunității parohiale pe care o păstorește, amintind faptul că această zi de bucurie are loc chiar în preajun de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului dar și a Înălțării Sfintei Cruci, zi de sărbătoare a denumirii localității, după care a mulțumit ierarhului pentru părinteasca purtare de grijă pe care o arată față de enoriașii parohiei, soborului de preoți pentru împreuna-slujire, oficialităților locale pentru sprijinul financiar acordat mereu prin purtarea de grijă a doamnei primar Emilia Brăneț, prezentă la acest eveniment și tuturor celor prezenți.
Vizita arhierească se încheie prin săvârșirea Sfeștaniei la locuința preoțească, de curând amenajată, în cadrul școlii din localitate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1093, Ultimul acces: 2020-09-21 19:27:49


Nr. vizualizări:2094
Data ultimei vizualizări:2020-09-21 19:27:50
Data actualizare:2016-10-27 12:55:49
Data încărcării:2006-03-10 04:33:37
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:7
Fotografi:EpiscopiaAradului.ro: 4, Nelu_Pozaru: 2, virtualarad.net: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-06-01
Contor: 139

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-06-01
Contor: 29

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2007-09-27
Contor: 63

Fațada
Foto: virtualarad.net

Data: 2016-10-27
Contor: 8

Colaj
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2016-10-27
Contor: 3

Interior
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2016-10-27
Contor: 4

Masa altarului
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2016-10-27
Contor: 8

Preot
Foto: EpiscopiaAradului.ro