Patulele :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Pătulele
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Pătulele
Comună:Pătulele
Județ:Mehedinți
Cod poștal:227350
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiaseverinului.ro, www.primariaPatuleleMh.ro, www.sejMH.ro, www.prefecturaMehedinti.ro
Preot:Danut Giurca
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:rima biserica din care asi trage obârsia biserica Sf. Nicolae, era într-un bordei, cu clopotnita aparte, undeva “mai sus decât este satul acum.
O data cu mutarea locuitorilor mai aproape de locatia actuală a satului, a fost construita o biserica ”din bârne de lemn asezate pe patru picioare de poatra, aduse din padurea Vladaia”.
Enoriasii bisericutei din lemn Sf. Nicolae, au strâns fonduri fie din sat fie din satele vecine, ca s-o ridice din temelie din zid pe cea actuala “dupa noile credinte ale vremii, punându-I temelia în 1903. ”
Biserica Sf. Nicolae , a fost construita de architect V. Cartianu, pictor fiind Stefan Nachescu si maistor Bojin Marcovici, cu contributia boierilor Gh. Creteanu, Gh. Bals si Gh Moruzzii, a fost Sfînțită la 8 mai 1905.
Cod Monument:MH-II-m-B-10373
Știri despre biserică:

»  Episcopia Severinului selectează personal pentru un stagiu internațional în domeniul muzeal (2012-07-04)

 Închide 

Episcopia Severinului selectează personal pentru un stagiu internațional în domeniul muzeal

[2012-07-04]
Episcopia Severinului și Strehaiei organizează în perioada 01.07.2012 – 15.07.2012 procesul de selecție a grupului țintă pentru un stagiu internațional de informare și documentare în domeniul muzeal, în cadrul proiectului: “PREGĂTIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA ȘI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL” - POSDRU/81/3.2/S/53777, a precizat Cătălin Cernătescu.
Obiectivul general vizează creșterea gradului de adaptabilitate al angajaților, asigurarea sănătății și securității la locul de muncă și promovarea formelor flexibile de organizare a muncii prin metode inovatoare și noi practici de lucru în domeniul patrimoniului cultural.
Cei dornici să participe la acest stagiu, trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie angajați ai Episcopiei Severinului și Strehaiei, respectiv al protoieriilor Drobeta-Turnu Severin Sud, Drobeta-Turnu Severin Nord, Baia de Aramă, Vânju Mare și Strehaia și să fi absolvit programele de formare profesională pentru ocupația muzeograf (perfecționare și specializare), derulate în perioada martie 2011 – aprilie 2012.
Stagiul cu durata de 7 zile se va desfășura în Republica Slovacă. Pe durata stagiului internațional de informare și documentare participanții vor cunoaște metode și instrumente de gestiune, clasare, conservare și promovare a bunurilor culturale de patrimoniu folosite în Republica Slovacă dar și pe plan internațional.
Persoanele interesate se pot înscrie la sediul Episcopiei Severinului și Strehaiei - Centru Coordonator Drobeta Turnu Severin.
Selecția participanților se va face în limita locurilor disponibile, în funcție de relevanța documentelor care susțin motivația participării la programele de formare și are la bază principiul egalității de șanse și principiul non-discriminării, realizându-se fără condiționări, deosebiri, excluderi, preferințe, restricții bazate pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, vârstă, handicap, situație sau responsabilitate familială și alte asemenea criterii care pot conduce la acte de discriminare directă sau indirectă.
Informații suplimentare se pot obține de pe site-ul: www.patrimoniuepiscopiaseverinului.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2818, Ultimul acces: 2020-10-01 22:21:06


Nr. vizualizări:3087
Data ultimei vizualizări:2020-10-01 22:21:08
Data actualizare:2015-09-22 12:16:04
Data încărcării:2006-06-22 08:16:18
Nr. Mesaje:1
Recomandare:
(2010-02-07)
Tin sa fac o recomandare tanarului preot Danut Giurca: Sa urmeze sfaturile si pildele tatatului sau preacinstitul preot Sandel Giurca si nu pe ale matusei sale d-na Moise deoarece s-ar putea sa ajunga pe urmele fostului preot Gheorghe. Mai usor cu taxele pentru pomeniri cat si pentru toate cele trebuincioase deoarece oamenii sunt si asa destul de saraci.
Va multumesc,
un credincios care va respecta si care a fost la hirotonisirea dvs. la 28.08.2008
@yahoo.com
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Țetcu Mircea Rareș: 3, Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-09-19
Aparat: SONY DSC-H7
Contor: 143

Vedere de ansamblu
Foto: Țetcu Mircea Rareș

Data: 2012-07-09
Contor: 11

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2009-09-19
Aparat: SONY DSC-H7
Contor: 9

Vedere din lateral
Foto: Țetcu Mircea Rareș

Data: 2013-03-21
Contor: 17

Monumentul eroilor
Foto: Țetcu Mircea Rareș