Grosii Noi :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Groșii Noi
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Groșii Noi
Comună:Bârzava
Județ:Arad
Cod poștal:317034
Telefon :0723... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-lipova, www.episcopiaaradului.ro, www.comunaBarzava.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Murgu Marius – Claudiu
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Biserica a fost ridicată în anul 1976, din caramida, tencuită la exterior, pictată în interior între anii 1985-1989, târnosită de Inalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei în data de 7 octombrie 1990. De asemenea am primit vizita Înalt Prea Sfinției Sale în data de 15 mai 2011.
Nr. vizualizări:5248
Data ultimei vizualizări:2021-10-21 17:36:25
Data ultimei actualizări:2016-11-03 09:39:29
Data încărcării pe sit:2005-05-25 07:29:35
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2011-07-26)
Message flagged Monday, July 25, 2011 10:00 Multumesc pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o situl d-voastra, de a-mi exprima parerea cu privire la acest lacas de cult ortodox. In imagine se poate vedea o biserica in stil traditional, noua, impunatoare, ingrijita, gratie preotului din sat, dar mai ales oamenilor localnici, care au construit-o cu multa truda, dar cu mare dragoste, intr-un timp nu prea prielnic pentru cei care credeau in Dumnezeu. A fost timpul in care se daramau biserici pentru a se construi colosi hidosi de beton armat. In acest timp, cand eu eram un copil mi-aduc aminte de cativa oameni mai "vazuti" umbland din casa in casa sa adune ceva banuti pentru inceperea constructiei unei biserici noi in acest satuc mic, dar viu si frumos. Bisericuta veche, de prin 1807, din lemn, deosebit de pretioasa prin autenticitatea si valoarea arhitecturala devenise neincapatoare. Despre legenda acestei bisericute din lemn, la constructia careia nu s-a folosit nici macar un cui, cu pictura interioara de factura bizantina, poate vom vorbi altadata. Sa revenim la cea noua.Deci, leu peste leu,s-a adunat in decurs de aprox 10 ani o suma care sa permita inceperea constructiei. S-a ridicat doar fundatia si banii s-au terminat. Si iar au luat-o de la inceput mosu Lazar, Teodor etc din casa in casa dupa bani. Oamenii nu aveau bani, erau timpuri destul de grele si atunci pentru oamenii de la sat, dar dragostea pentru Dumnezeu, precum si dorinta inimilor lor de a avea biserica noua i-a motivat. Au facut cum au putut si au construit-o. Aceasta biserica ii reprezinta pe acesti oameni. Deoarece provin din acest sat si am fost intr-un fel martora la constructia noii biserici ma mandresc ca exista doua biserici, in doua stiluri, construite in secole diferite, cu mijloace diferite, dar dominate de acelasi scop-INCHINARE INAINTEA LUI DUMNEZEU. Una este in Patrimoniul National, iar cealata este locul unde inimile satenilor din Grosii Noi inalta rugaciuni de multumire lui Dumnezeu.
ILEANA CHIRILEANU DIN TIMISOARA (FOSTA LUCA).
@rdslink.ro
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-07-25
Contor: 334

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru