Plopu :: Biserica de Lemn - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica de Lemn
Plopu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Plopu
Comună:Dărmănești
Județ:Bacău
Cod poștal:605304
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaMoinesti.ro, www.epr.ro, www.orasulDarmanesti.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Angleș Nicușor
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica a fost construita pe la inceputul sec. XIX. (nu exista o data precisa sau vreo dovada care sa indice acest fapt ci doar probabilitati) . Pe locul unde a fost construita nu a fost construita alta cladire bisericeasca acest lucru reiesind din informatiie disponibile.
Biserica este construita din brad cioplit - birne asezate pe o temelie de piatra, in forma de corabie, iar in partea exterioara cu birne cioplite avand un aspect simplu. Este invelita cu dranita . biserica privita din exterior are un aspect simplu neavand nici o turla, iar despre ctitori nu avem nici o informatie. Din informatii rezulta ca in anul 1913 s-a construit clopotnita din scanduri de brad acoperita cu tabla, ea fiind alipita de usa bisericii, in partea de est, la usa de intrare in biserica. Aceasta clopotnita a fost construita cu contributia enoriasilor numele maistrului nefiind cunoscut. Biserica nu este ctitorie, in anul 1913 a fost acoperita tot cu dranita, tot in forma care era cu contributia enoriasilor.
Stilul in care se incadreaza biserica este cel moldovenesc. Biserica in interior este acoperita in totalitate cu scinduri faltuite care nu prezinta vreo valoare artistica. Catapeteasma este din lemn de brad pictata in ulei dar nu se mai cunosc sfintii. Pictura este executata pe scinduri asezate una linga alta neprezentand vreo valoare artistica deosebita fiind foarte deteriorata.
Biserica nu este inzestrata cu obiecte pretioase, toate obiectele de cult si de gospodarie fiind aduse in biserica noua acestea neprezentand o valoare istorica sau artistica.
Starea actuala a bisericii este rea si nu mai permite nici un fel de restaurare.
Cod Monument:BC-II-m-B-00875
Nr. vizualizări:2498
Data ultimei vizualizări:2022-05-16 15:16:14
Data ultimei actualizări:2018-01-22 11:13:21
Data încărcării pe sit:2006-06-25 17:30:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0