Minead :: Biserica de Lemn - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica de Lemn
Minead
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Minead
Comună:Ignești
Județ:Arad
Cod poștal:317196
Telefon :0745... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-sebis, www.episcopiaaradului.ro, www.primariaIgnesti.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Herbei Valentin-Nicu
Hram:Duminica Tuturor Sfinților
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:In prima jumatate a secolului al XVIII-lea aici a fost construita o biserica de lemn, amplasata pe "Dealul Mormintilor".
La inceputul secolului urmator comitatul voia cu orice pret ca aceasta localitate sa-si ridice biserica de piatra, lucru imposibil de realizat cu mijloace proprii.
De aceea comuna adreseaza Consistoriului eparhial cerandu-i interventia la comitat sa ingaduie de a-si ridica biserica de lemn.
Asa se ajunge ca in anul 1831 sa ceara deja sfintirea noii biserici de lemn cu hramul "Pogorarea Sfantului Duh".
In anul 1906 este construita actuala biserica, tot din lemn cu hramul "Duminica Tuturor Sfintilor", cea veche fiind demolata.
Alte informații:Filie a parohiei Buhani.
Biserica din satul Minead este ridicată în mijlocul satului, a fost renovată în anul 1925 și sfințită de către Episcopul Aradului - Dr. Grigore Comșa. A fost ridicată prin contribuția credincioșilor din localitate, la stăruința și îndemnul preotului Ioan Munteanu care a contribuit și el cu o sumă însemnată. Ulterior biserica de lemn cu chirpici, a fost consolidată în exterior, fiind tencuită și zugrăvită, iar interiorului bisericii i s-a conferit un aspect deosebit prin lambriurile de brad, ce au fost aplicate integral atât pe pereții laterali cât și pe bolta semicilindrică.
Nr. vizualizări:3611
Data ultimei vizualizări:2021-05-15 11:54:59
Data ultimei actualizări:2016-11-17 09:40:55
Data încărcării pe sit:2006-03-14 04:54:54
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-07-31
Contor: 148

Vedere din lateral
Foto: Țetcu Mircea Rareș