Poiana :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Poiana
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Poiana
Comună:Negrești
Județ:Vaslui
Cod poștal:735205
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaVaslui.ro, www.episcopiahusilor.ro, www.Negresti.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Vasiliu Ionel Marcel
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Actuala zidire bisericeasca a fost ctitorita la anul 1873 de catre boierul Neculai Soroneanu si sotia sa , Ecaterina , pe locul unei mai vechi biserici din lemn , biserica din satul Poiana fiind prima pe malul drept al Barladului din zona Negresti . Preot slujitor la vremea construirii bisericii a fost pr. Bejenaru Gheorghe .
Desi a suferit mai multe reparatii si imbunatatiri , biserica a ajuns totusi intr-o avansata stare de degardare . Incepand cu anul 2004 s-au inceput lucrarile de consolidare , tencuire, pictare, restaurare catapeteasma si inlocuirea in totalitate a tamplariei si mobilierului .
Lucrarile au fost posibile cu osardia enoriasilor satului , a unor oameni de bine din orasul Negresti, a primariei orasului Negresti si cu contributia insemnata a familiei Neculai si Silvia Cozma . Totodata a fost rezidita clopotnita , o magazie si gardul imprejmuitor . Toate aceste lucrari s-au inceput la initiativa consiliului parohial si sub indrumarea preotului paroh Vasiliu Ionel Maricel si finalizate in vara anului 2007 .
Binecuvantarea de sfintire a Sf. locas s-a primit de la P. S. Corneliu Barladeanul , care a faptuit-o pe data de 28 octombrie 2007, insotit de un sobor de preoti .
Nr. vizualizări:3460
Data ultimei vizualizări:2021-11-27 01:03:48
Data ultimei actualizări:2015-09-07 14:57:19
Data încărcării pe sit:2006-06-26 07:30:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-09-09
Contor: 13

Vedere din lateral
Foto: Google Street View