Rasimnicea :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Răsimnicea
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Răsimnicea
Comună:Brazii
Județ:Ialomița
Cod poștal:927058
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Biserica Parohiei Rasimnicea se ridica in partea dreapta a drumului rutier care strabate localitatea, dinspre Brazii catre Gherghita, intr-o zona apropiata de malul raului Prahova. Avand hramul Adormirea Maicii Domnului, biserica a fost construita de comunitatea locala la anul 1816 in locul unei biserici de lemn, pe care potrivit traditiei oridicase la mijlocul veacului al XVIII-lea un monah, Gherasim, poate un vietuitor de la Caldarusani. Lacasul a fost reparat de mai multe ori in cursul secolelor XIX si XX, cele mai serioase fiind reparatiile de la anul 1992, caracterul lor integral dand lacasului aspectul de astazi.

Edificiul este de tip sala si dispune de pridvor, pronaos, naos si altar, fiind incununat de o singura turla de tabla, cu un plan patrat. Pridvorul dispune de stalpi circulari de o parte si de alta a intrarii si respectiv semicirculari la colturi; legatura dintre ei se realizeaza prin arcade de asemenea semicirculare. Deasupra intrarii in pronaos se afla locul pisaniei, care insa nu se pastreaza. Pictura interiorului se pastreaza bine, iar exteriorul este astazi zugravit in alb.
In curtea bisericii, langa zidul sudic, se pastreaza mai multe cruci de piatra, amintind localnici raposati in secolul XIX.
Nr. vizualizări:3578
Data ultimei vizualizări:2023-03-22 03:53:23
Data ultimei actualizări:2006-06-29 05:46:09
Data încărcării pe sit:2006-06-29 05:46:09
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-06-05
Contor: 38

Vedere din față
Foto: CrestinOrtodox.ro