Rachiti :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Răchiți
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Răchiți
Comună:Răchiți
Județ:Botoșani
Cod poștal:717310
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adresa web Biserica:rachiti.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulBotosani.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, rachiti.botosani.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Popa Marcel
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Detalii:Construită în jur de 1864.
În ceea ce privește ctitorii bisericii, precum și data precisă a zidirii ei, nu se află nici un document, nici o inscripție.
Mărturii tradiționale, ce au fost transmise din generație în generație, atestă că biserica ar fi fost în jurul anului 1800, de către enoriași la îndemnul și stăruința preotului Toader Maxim.
Alte informații:Biserica este zidită din cărămidă pe fundație de piatră, acoperită cu tablă zincată, având forma de navă, în stil neo-bizantin.
Suprafața clădită a bisericii este de 100 m. p. , iar turnul clopotniței atinge 20 m. Acesta, turnul clopotniței, se presupune a fi fost construit ulterior restului bisericii, întrucât nu se leagă prin zidărie de zidul bisericii și nu numai; la capătul naosului, spre clopotniță există un toc puternic de ușă, din stejar, o ușă mare care a fost inițial ușa bisericii, până la construirea turlei.
Biserica are așadar trei încăperi: pridvor, naos și altar, iar clopotnița prin alipire, face parte din corpul bisericii, deasupra pridvorului. Ferestrele sunt de formă dreptunghiulară, în număr de șase.
Nr. vizualizări:2329
Data ultimei vizualizări:2021-09-15 21:32:26
Data ultimei actualizări:2013-12-28 08:12:49
Data încărcării pe sit:2006-06-29 06:08:23
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0