Raucesti :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Răucești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Răucești
Comună:Răucești
Județ:Neamț
Cod poștal:617370
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adresa web Biserica:raucesti.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulTarguNeamt.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaRaucesti.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Dumitru Cramba
Hram:Sf. Ap. Toma, Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Sfânta Biserică din satul Răucești de Jos, cu hramul Adormirea Maicii Domnului s-a zidit cu cheltuiala lui Mihail Kogălniceanu, fost proprietar al moșiei Răucești și s-a sfințit în anul 1865.
S-a încredințat construcția bisericii sub formă de antrepriză unor evrei care au pornit temelia sub formă de navă, fără absidele laterale. La controlul efectuat de Mihail Kogălniceanu se ajunsese cu construcția deasupra geamurilor și nemaiputându-se efectua modificări la absidele laterale s-a continuat construcția până la capăt de alți meșteri. La ridicarea bisericii și-a adus aportul substanțial și fiica lui Mihail Kogălniceanu, Lucia Leon Bogdan. În continuare biserica a fost întreținută de credincioși.
În ultimele decenii biserica a fost reparată și întreținută de credincioșii din parohie. Menționăm că în timpul păstoririi preotului Dumitru Săvescu s-a construit un adaos la pridvorul bisericii.
După anul 1972 biserica a necesitat mai multe reparații la acoperiș, pereții exteriori și în interior. Între anii 1997 – 2000 s-a construit clopotnița înaltă, impunătoare și pictată frumos. De asemeni, după 1990 s-a construit trapezul, necesar la slujbele de pomenire pentru cei adormiti. Dupa anul 2004 s-au facut strani in Sf. Altar si in pronaosul Bisericii, s-a inlocuit tamplaria, s-a montat centrala termica si s-a construit un lumanarar
Alte informații:Răucești de Jos.
Nr. vizualizări:4169
Data ultimei vizualizări:2021-04-14 06:08:40
Data ultimei actualizări:2016-05-26 14:57:14
Data încărcării pe sit:2006-06-29 03:48:57
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0