Slobozia :: Biserica Fericitul Ieremia Valahul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Fericitul Ieremia Valahul
Slobozia
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Slobozia
Județ:Ialomița
Adresa:strada Ana Ipătescu nr. 22
Cod poștal:920043
Telefon :0243... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arcb.ro, www.sloboziaIL.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Hram:Fericitul Ieremia Valahul, Presfânta Inimă a lui Isus
Detalii:Parohia Romano Catolică Slobozia a fost înfiintată în anul 1990, când, practic, aici s-a stabilit un preot care o administra si care se îngrijea de sufletele credinciosilor catolici din Slobozia si Urziceni.
Până în anul 1990, atât Parohia Slobozia cât si Parohia Urziceni apartineau de Parohia Buzău. În fiecare duminică si sărbătoare de poruncă, se deplasa un preot din parohia Buzău pentru a celebra Sfânta Liturghie. La câte o familie unde se adunau toti credinciosii catolici din Slobozia.
Preotii care, în anul 1990, s-au îngrijit de credinciosii catolici sunt: pr. Ioan Ciuraru, pr. Anton Alecu, pr. Francisc Serban, pr. Cazimir Biur, pr. Vochin Vincentiu. De la 1 martie 1991; a fost numit paroh de Slobozia si Urziceni părintele Petru Mihăică. Deoarece nu exista nici casă parohială, nici biserică, ci numai un teren cu structura de rezistentă a unei case pe strada Ana Ipătescu nr. 22, s a procedat la construirea unei case parohiale. S-a făcut salubrizarea terenului unde până la demararea lucrărilor era un loc pentru gunoiul din cartier. De pe acel teren s-a reusit să se evacueze 16 tone de gunoi, cu munca voluntară a credinciosilor din Popesti Leordeni, Slobozia si din Adjudeni care s au preocupat de amenajarea terenului. Aici s-a construit o casă parohială si s-a amenajat o capelă pentru celebrarea Sfintei Liturghii zilnice si în zilele de duminică. În anul 1993, s-a cumpărat un teren, lângă casa parohială, în perspectiva construirii unei biserici. Proiectul pentru biserică se află în faza finală. Casa parohială în interior este terminată, însă în exterior trebuie tencuită. De curând s-au instalat jgheaburi pe toată suprafata casei parohiale.
Biserică nu există. Deocamdată serviciile liturgice sunt celebrate în capela din casa parohială care uneori este neîncăpătoare. Nu există un cimitir.
Alte informații:Din anul 1998, la data de 4 octombrie, au venit în România Congregatia Surorilor "Maestre ale Sfintei Dorotheea" si "Fiicele Sfintei Inimi a lui Isus". Îsi au sediul în Slobozia pe strada Crisan nr. 46. Activitătile pe care le desfăsoară în parohie sunt voluntariatul la căminul de bătrâni, vizitele periodice la bolnavii din spitale, dar si la orfelinate, diferite actiuni cu copiii si tinerii. Toate trei Surorile lucrează cu un entuziasm deosebit.
Pentru moment nu există grădinite sau scoli parohiale, însă pe viitor se speră ca Surorile să construiască o grădinită, deoarece ele sunt pregătite pentru activitate didactică.
Nr. vizualizări:4595
Data ultimei vizualizări:2023-03-22 05:13:21
Data ultimei actualizări:2019-10-05 20:53:07
Data încărcării pe sit:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-09-27
Contor: 102

Interior
Foto: internet