Stanca :: Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Acoperământul Maicii Domnului
Stânca
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Stânca
Comună:Pipirig
Județ:Neamț
Adresa:în spatele școlii
Cod poștal:617332
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adresa web Biserica:stanca.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulTarguNeamt.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.Pipirig.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Mihail Blându
Hram:Acoperământul Maicii Domnului, Sf. M. Mc. Gheorghe
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Părintele Bistriceanu a preluat dorință a credincioșilor și a început demersurile necesare. Cu ostenelile sale și jertfa enoriașilor au început lucrările în 1994 prin punerea pietrei de temelie de că­tre Prea Sfințitul Părinte Episcop Calinic în data de 17 octombrie. În aceeași zi dar a anului 1999 Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel (la vremea aceea Mitropolit al Moldovei și Bucovinei) a sfințit sfântul locaș cu hramurile ”Acope­rământul Maicii Domnului” și ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe”. La slujba de sfin­țire, vrednicul Paroh și fiu al satului, Părintele Mihai Bistriceanu, a predat sim­bolic roadele strădaniei sale și ale jertfelniciei credincioșilor, înmânând Arhie­reului cheile bisericii pentru a fi date viitorului paroh. Acesta a fost rânduit de Dumnezeu la începutul anului 2000 în persoana Părintelui Mihail Blându, ac­tualul paroh.
Biserica din lemn, mică pe dinafară dar încăpătoare pe dinăuntru, veghea­ză asupra micuței parohii de pe dealul de deasupra școlii, înconjurată de pei­sajul mirific al Munților Neamțului. Sfântului locaș i s-au adăugat între timp o casă parohială și o clopotniță (încă în lucru) . Pictura bisericii și a catapetes­mei (finalizată în anul 2009 de către pictorul Constantin Bârleanu) bucură ochiul privitorului prin coloristica excepțională dar și inima cunoscătorului prin­tr-un program iconografic cu sugestii isihaste, foarte potrivit acestor meleaguri înțesate de mănăstiri și schituri.
.
Nr. vizualizări:3883
Data ultimei vizualizări:2021-09-22 22:18:49
Data ultimei actualizări:2016-06-02 12:50:34
Data încărcării pe sit:2006-07-06 12:29:28
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-04-29
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 203

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy