Manastirea Glavacioc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Manastirea Glavacioc
Glavacioc
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Glavacioc
Comună:Ștefan cel Mare
Județ:Argeș
Cod poștal:117711
Persoană de contact :Stareț P. C. Cretu Claudiu Cassian
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.eparhiaargesului.ro, www.cjArges.ro, www.prefecturaArges.ro
Hram:Buna-Vestire, Izvorul Tămăduirii
Detalii:Despre mănăstire nu există date certe cu privire la înființarea ei, dar se consideră că este din vremea lui Mircea cel Bătrân.
Prima atestare documentară a Mănăstirii Glavacioc datează din anul 1441, când Vlad Dracul întărește proprietatea mănăstirii asupra unui sat dăruit de banul Radu. Banul Radu este primul dregător cu această calitate care apare în sfatul domnesc al lui Mircea cel Bătrân înainte de anul 1400, ceea ce ne indică faptul că mănăstirea exista la începutul secolului al XV-lea.
Nepotul lui Mircea cel Bătrân, Vlad al IV-lea Călugărul a rectitorit mănăstirea distrusă, probabil, odată cu invazia otomană din anul 1462. El ridică din temelie o biserică din zid în locul celei din lemn, înzestrează mănăstirea cu multe venituri și moșii și folosește Glavaciocul ca reședință domnească. Este înmormântat aici în septembrie 1495. Fiul sau, Radu cel Mare, a isprăvit biserica și a întărit proprietățile.
Între 1701-1704, când domn era Constantin Brâncoveanu, s-a făcut a doua renovare fiind egumen Ștefan. Constantin Brâncoveanu reface casa domnească și pivnița mănăstirii.
În anul 1802, în urma unui cutremur, biserica se dărâmă. Este refăcută din temelii de Eforia Școalelor prin boierul paharnic Costache Faca între anii 1840-1843. În 1858 biserica este închisă din cauza degradării.
Clopotnița, construcție refăcută după 1991, se află la 15 m în fața bisericii. Clădirile chiliilor înconjoară biserica, ele ținând loc și de ziduri împrejmuitoare.
Alte informații:Manastire de calugari.
Este situată la circa 64 km sud-est de orașul Pitești și 35 km sud de orașul Găești. Mănăstirea este așezată pe o colină din marginea satului Glavacioc, în apropiere de râul Glavacioc.
Cod Monument:AG-II-m-A-13695
Nr. vizualizări:6332
Data ultimei vizualizări:2021-09-20 23:46:23
Data ultimei actualizări:2005-09-15 10:23:09
Data încărcării pe sit:2005-09-15 10:23:09
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2010-12-12)
LA MANASTIREA GLAVACIOC SIMTI CAT DE MULT MAI AI DE LUCRAT CU TINE PENTRU A FI INTRO NORMALITATE DUHOVNICEASCA,IN ADEVARATA RANDUIALA PLACUTA LUI DUMNEZEU .AICI,PARCA TI SE AMINTESTE DE JERTFA FACUTA ,DE TIMPUL CE NU EXISTA SI DE CURANDA TA VENIRE IN ASTEPTAREA INVIERII ;DE DATORIE SI DE MOARTE ITI \"POVESTESTE\" ACESTA MANASTIRE MINUNATA .
AICI TREBUIE SA VI PUTERNIC IN VIRTUTI ,SMERIT IN ALE VIETII ,DEMN SI PREGATIT IN ALE MORTII .GENUNCHII TAI CHIAR DE CRAPA PE LESPEDEA RECE ,TREBUIE SA SE INTAREASCA SI SA MEARGA MAI DEPARTE,PE CALEA CEA DREAPTA .
ICOANA DE AICI ITI SPUNE CLAR SI FARA MANGAIERI SAU ALINT- \"MERGI INAINTE SAU PIERI !ALTA CALE NU-I.
MERGETI LA MANASTIREA GLAVACIOC SI VA VETI VEDEA CULOAREA "CAMASII SUFLETULUI"...!
DE VOI DEPINDE CA EA SA AIBA CULOAREA ALBA.
DOAMNE AJUITA !
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-07-18
Contor: 13

Vedere de ansamblu
Foto: Ma2000