Beciu :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Beciu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Beciu
Comună:Vârteșcoiu
Județ:Vrancea
Cod poștal:627406
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.virtescoiu.ro, www.cjVrancea.ro, vn.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Biserica din satul Beciu a fost ctitorită de căpitanul Vasile împreună cu soția sa, Chirana, probabil între anii 1700 și 1705. Prin diata din 19 martie 1705, căpitanul Vasile lăsa bisericii toată averea care va rămâne după moartea lor . Căpitanul punea însă și o condiție: aceea ca biserica să se transforme în schit. Dorința ctitorului a fost îndeplinită, astfel că în anul 1708 schitul Vârteșcoi primea de la mitropolitul Antim Ivireanul întărirea proprietăților sale . La această dată, schitul era deja închinat mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Râmnicu Sărat. Cu siguranță, schitul a avut o foarte modestă viață monahală. Biserica de plan drept, construită din cărămidă, avea inițial un pridvor deschis pe stâlpi de cărămidă. A fost reparată în anul 1828 și în 1894 , devenind biserică parohială după desființarea mănăstirii din Râmnicu Sărat
Alte informații:Metoh calugaresc pana la secularizare, cand este oranduita BISERICA PAROHIALA "BECIU VIRTESCOIU" in anii 1909-1911, parohul Stefan Georgescu si enoriasii, prelungesc pronaosul peste care inalta doua turle si se picteaza toata Biserica in ulei. In 1928, prin noul paroh I. Anton, ajutat de invatatorul P. Saragea cu comitetul de constructie local, s-a construit marchiza pridvor, s-au turnat doua trepte in prelungire cu mozaic in pronaos si s-a spalat pictura,
In vremea regimului de democratie populara, pr. Paroh Ioan Anton cu membrii consiliului parohial si epitropul N. N. Cristea picteaaza in fresca Sf Locas cu ajutorul pictoritei Ecaterina Ardeleanu in anul 1962.
In perioada 1983-2008, sub indrumarea preotului Stefan Zamfir, nu s-au mai facut lucrari de renovare sau constructie a Sfintei Biserici si a disparut in mod subit o sfanta Evanghelie daruita de Mitropolitul Antim Ivireanul.
Epitropul N. N. Cristea se ingrijeste personal de inlocuirea tablei de pe acoperis in anul 1988.
La inceputul anului 2009 I. P. S. EPIFANIE numeste pentru parohia nou infiintata pe Preotul Bardas Silvian . Acesta din urma mijloceste pe langa familia Nechifor din satul Beciu pentru terminarea constructiei clopotnitei inceputa in anul 2008, ai carei ctitori sunt.
Tot in anul 2009 s-a construit gardul de imprejmuire din beton si fier forjat si s-a betonat curtea interioara a bisericii cu ajutorul enoriasilor si a pr. Paroh Silvian Bardas.
In anul 2010 s-au savarsit lucrarile de refacere a acoperisului cu streasina brancoveneasca si inlocuirea tablei, izolarea bisericii si refacerea totala a pridvorului, toate sub aprobarea si atenta indrumare a Centrului Eparhial Buzau.
Nr. vizualizări:15050
Data ultimei vizualizări:2024-07-15 04:03:07
Data ultimei actualizări:2014-07-02 09:00:03
Data încărcării pe sit:2006-07-11 08:43:07
Nr. Mesaje:2
Comunicare:
(2014-11-24)
Credinciosii Parohiei vrancene Beciu-Ramniceanca au participat in numar mare, duminica, 3 noiembrie 2014, la sfintirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“ din localitate. Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile la strana au fost date de grupul psaltic misionar al eparhiei, dupa cum ne-a declarat Dragos Olteanu. „Nu am decat cuvinte de apreciere si de multumire fata de toti cei care au contribuit, mai mult sau mai putin, cu bani, cu materiale si prin munca lor, pentru ca locasul de cult, construit de stramosii dumneavoastra, sa-si recapete frumusetea cea dintai. Oricine va intra de acum inainte in acest sfant locas se va bucura cand va vedea ca este o biserica frumoasa, ingrijita, innoita si, iata, acum sfintita, pecetluita prin darul Sfantului Duh. Va felicitam pe toti, in frunte cu parintele Bardas, si dorim ca fratiile voastre sa pretuiti, asa cum se cuvine, insemnatatea Bisericii – Casa lui Dumnezeu si casa noastra – care ne aduna pe toti sub acelasi acoperis si ne uneste prin aceeasi credinta in Fiul lui Dumnezeu intrupat, rastignit si inviat pentru noi si a noastra mantuire“, a precizat Chiriarhul Buzaului si Vrancei. Dupa incheierea Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian a hirotesit intru duhovnic 4 preoti, carora le-a daruit cate o geanta, un epitrahil, un Molitfelnic si o cruce de binecuvantare. Biserica din satul Beciu a fost ctitorita, in perioada 1700-1705, de capitanul Vasile si sotia sa Chirana; dupa moartea lor a devenit schit, inchinat manastirii brancovenesti din Ramnicu Sarat. In anul 1909, si-a redobandit statutul de biserica parohiala si a suferit, de-a lungul vremii, numeroase stricaciuni. Prin stradania preotului paroh Silvian Bardas si cu sprijinul enoriasilor, in ultimii ani, au fost inlocuite acoperisul, gardul imprejmuitor, pardoseala si mobilierul, iar Sfanta Masa a fost refacuta din marmura. Totodata, pictura din pridvor a fost realizata din nou si cea din biserica a fost restaurata
Sarbatoarea parohiei vrancene Beciu-Ramniceanca:
(2011-09-22)
Sarbatoarea parohiei vrancene Beciu-Ramniceanca In aceasta duminica au fost binecuvantate lucrarile realizate pana in prezent la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din parohia vranceana Beciu-Ramniceanca.
Slujba Aghesmei si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Inaltpreasfintitul Parinte Epifanie. Dupa cum ne informeaza TRINITAS TV Inaltpreasfintia Sa a apreciat lucrarile efectuate si i-a indemnat pe credinciosi sa fie alaturi de preotul paroh in continuare.
Biserica Parohiei Beciu-Ramniceanca a fost ctitorita la inceputul secolului al XVIII-lea. In urma cu doi ani lacasul de cult a intrat intr-un amplu proces de restaurare.
La slujbele oficiate au participat credinciosi din parohie si reprezentanti ai autoritatilor locale.
Tot in aceasta duminica, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Epifanie a binecuvantat si noua clopotnita, ridicata prin contributia unei familii de credinciosi din sat.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-00-00
Aparat: FUJIFILM FinePix A820
Contor: 278

Vedere de ansamblu
Foto: Ilie Costel