Piatra Fantanele :: Manastirea Nasterea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului
Piatra Fântânele
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Piatra Fântânele
Comună:Tiha Bârgăului
Județ:Bistrița-Năsăud
Cod poștal:427363
Persoană de contact :Stareta stavrofora Pamfilia Solcan
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatulbistrita.ro, www.mitropolia-clujului.ro, www.primariaTihaBargaului.ro, www.portalbn.ro, bn.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Detalii:Manastirea Piatra Fantanele este situata in comuna Piatra Fantanele din judetul Bistrita-Nasaud. Constructia acestui lacas de cult a inceput in anul 1928 si a fost finalizat in luna noiembrie a anului 1929, sub ctitoria preotului Vasile Luncan, cand a primit hramul "Nasterea Maicii Domnului".
Ca urmare a Dictatului de la Viena, in anii '40, manastirea a fost rupta din trupul tarii, ramanand in teritoriul cedat. In anul 1960, regimul comunist transforma manastirea Piatra Fantanele in parohie, cu hramul pe 20 iulie (Sf. Ilie Tesviteanul) . Incepand cu anul 1994, prin grija IPS Bartolomeu Anania, manastirea devine si parohia credinciosilor din sat, dar mai ales are loc o reorganizare a acesteia, aici venind un grup de maicute, condus de maica stareta Pamfilia, de la manastirea Varatec. Din incinta Manastirii Piatra Fantanele sunt renovate biserica si corpul chiliilor. In anul 2000 soseste la Piatra Fantanele, ca preot duhovnic al manastirii, protosinghelul Gavril Hort, de la Manastirea Nicula.
In prezent, an de an in ziua de 8 septembrie, o multime de credinciosi se aduna la acest asezamant monahal, pentru a lua parte la slujbele hramului, venind atat din Transilvania, Maramures, cat si din Moldova, cunoscut fiind faptul ca manastirea se afla in Pasul Tihuta, la granita dintre Ardeal si Moldova.
Alte informații:Manastire de maici,
Nr. vizualizări:27665
Data ultimei vizualizări:2024-04-18 12:47:02
Data ultimei actualizări:2016-09-14 12:00:54
Data încărcării pe sit:2005-09-16 19:13:14
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-11-06
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 706

Vedere generala
Foto: Horațiu Nacu