Silistea Gumesti :: Biserica Cuvioasa Parascheva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Cuvioasa Parascheva
Siliștea Gumești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Siliștea Gumești
Comună:Siliștea Gumești
Județ:Teleorman
Cod poștal:147350
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.patriarhia.ro/episcopia-alexandriei-i-teleormanului-60/, primariasilisteagumesti.ro, www.cjTeleorman.ro, tr.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Cuv. Parascheva
Detalii:Anul construcției actualei bisericii nu se cunoaște, dar se știe că în 1841 s-a renovat complet cu cheltuiala domnului Alexandru Guma, proprietarul de atunci al moșiei Siliștea. În 1913 biserica se dărâmă și pe locul ei se ridică un nou locaș cu hramul Adormirea Maicii Domnului, cu cheltuiala doamnei Maria Manos, născută Guma. Biserica este și astăzi pe același loc și poartă hramul Sfânta Parascheva.
Textul pisaniei:
„Această sfântă și dumnezeiască biserică cu hramul Adormirea Maicii Domnului s-a zidit din temelie în anul 1913 în zilel Majestății Sale Carol I, Mitropolit al Ungro-Vlahiei și primat al României fiind I. P. S. Konon, ministru al Cultelor și Instrucțiunei I. G. Duca, administrator al al casei Bisericii P. Carboviceanu, cu lăsământul răposatei Maria Manos spre slava lui Dumnezeu și spre pomenirea în veci a familiei sale iar mobilierul și zugrăveala s-a făcut cu fondurile casei Bisericii. ”
Alte informații:Parohia Cuvioasa Parascheva SIlistea Gumesti I.
Nr. vizualizări:3952
Data ultimei vizualizări:2024-04-22 19:48:56
Data ultimei actualizări:2013-03-04 03:18:11
Data încărcării pe sit:2013-03-04 03:18:11
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0