Trampoiele :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Trâmpoiele
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Trâmpoiele
Comună:Zlatna
Județ:Alba
Adresa:nr. 46
Cod poștal:516116
Persoană de contact :Truta Ovidiu-Mircea
Telefon :0741... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.Reintregirea.ro, www.primaria-zlatna.ro, www.cjAlba.ro, ab.prefectura.mai.gov.ro
Preot:TRUȚA OVIDIU-MIRCEA
Hram:SFÂNTUL MARE MUCENIC TEODOR TIRON
Stil arhitectonic:Neoclasic
Detalii:Biserica este sub formă de navă. Are o lungime de aproximativ 20m. Biserica este pictată în tehnica fresco, între anii 1969-1971, iar în timpul acela era paroh Pr. Slevaș Ioan, fiu al satului (+2012) . Este binecuvântată de IPS Nicolae Mladin, Mitropolitul Ardealului înconjurat de un mare sobor de preoți și diaconi, iar mai târziu a fost târnosită de Preasfințitul Emilian Birdaș.
Alte informații:Biserica datează din anul 1812, biserică de zid, iar clopotnita de sus este în stilul bisericilor din Munții Apuseni. Prin strădania credincioșilor, biserica a fost acoperită de două ori cu șindrilă, de două ori cu tablă, a doua oară a fost acoperită cu tablă de inox și aluminiu. În timpul pr Oprișa Vasile se ridică o casă parohială, care este mare și frumoasă. Credincioșii din satul Trâmpoiele sunt oameni de o mare ținută creștină, deși au trecut prin multe încercări și greutăți, biserica strămoșească nu și-au părăsit-o. În timpul Pr. Sicoe Mircea, biserica se infrumusețează cu obiecte multe de cult, donate de însuși pr. Mircea și se întărește viața duhovnicească. Din anul 1995-2012 este preot paroh Stan Ioan în timpul căruia s-au realizat lucrări de renovare. Din 1 Noiembrie 2012, preot paroh este numit Truța Ovidiu-Mircea care de puțină vreme de când a fost numit paroh pune încălzire centrală pe lemne atât în casa parohială, cât și în locașul de cul, se înfrumusețează biserica cu două covoare persane în Sf. Altar precum și pe solee. De asemenea se reactivează ceea ce Pr. Sicoe a înființat, spoveditul din 6 în 6 săptămâni la casele credincioșilor, ceea ce ajută pe credinciosi la lucrarea mântuirii. În vara anului 2013 biserica se bucura de trei mari daruri, respectiv două clopote donate de doua familii de credinciosi care au donat aceste odoare de mare preț pentru preamărirea lui Dumnezeu si a Sfântului Teodor. Aceste clopote au fost așezate lângă celelalte doua clopote existente. Foișorul, se ridică la intrarea de sud a bisericii, înalt de 3, 5m, lat de 5, 5m și lung de 3, 5m. Toate aceste realizări se datorează întâi de toate Bunului Dumnezeu, părintelui paroh, Ovidiu și enoriașilor.
Nr. vizualizări:8392
Data ultimei vizualizări:2023-12-02 11:56:46
Data ultimei actualizări:2015-12-26 13:47:56
Data încărcării pe sit:2006-07-13 19:14:53
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-04-18
Aparat: SONY DSC-W55 SONY DSC-W55
Contor: 73

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar