Telec :: Biserica Inaltarea Domnului Bistra - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Înălțarea Domnului Bistra
Telec
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Telec
Comună:Bicazu Ardelean
Județ:Neamț
Cod poștal:617066
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:bistra.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulPiatraNeamt.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primBicazuArdelean.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Andrei Armanu
Hram:Înălțarea Domnului, Nașterea Maicii Domnului
Detalii:Astfel punerea pietrei fundamentale a avut loc la data de 24 august 2007, după care prin implicarea directă domnului Călin Costică, ctitorul principal, și cu participarea sătenilor, s-a reușit ca în toamna aceluiași an să se toarne fundația. Proiectul este întocmit de arhitectul Aurel Bojescu, locașul prezentând un plan trilobat cu o lungime de 21, 20m, lățimea de 14, 20 m (în dreptul absidelor) și înălțimea de 21, 50 m (în turla Pantocrator) .
Odată cu venirea primăverii anului următor (2008) lucrările sistate pe timpul iernii au reînceput și nu s-au oprit până în momentul finalizării. Astfel au fost ridicate zidurile după o tehnologie nouă, economică, rezistentă și eficientă. Sistemul folosit este de tip AMVIC cu cofraje de polistiren și beton armat. Cu ajutorul lui Dumnezeu, până în toamnă lucrările de construcție au fost finalizate.
Ca un dar al Crăciunului, în ziua de 25 decembrie în noua biserică a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie de noul preot paroh, Armanu Andrei, numit pentru această comunitate.
Din ianuarie 2009 s-a început și pictarea noului lăcaș de cult în frescă uscată de către maestrul Ciprian Istrate și echipa sa, lucrare finalizată ân aprilie 2010. S-a dat în lucru și mobilierul, catapeteasma, strănile, ce sunt realizate din lemn de paltin și tei de către domnul Stănoaia Ionel. În paralel cu aceste lucrări, a fost realizată și împrejmuirea cu zid din beton placat cu piatră și plase din fier forjat.
Pe 25 septembrie 2010, biserica din Bistra, îmbrăcată în haine de sărbătoare, adunând credincioși aroape din toată țara, a fost târnosită de către Înalt Prea Sfințitul Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei încojurat de un sobor de 40 de preoți și diaconi.
Nr. vizualizări:1650
Data ultimei vizualizări:2021-03-05 06:52:33
Data ultimei actualizări:2016-06-09 13:53:45
Data încărcării pe sit:2006-07-14 07:41:13
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0