Telec :: Biserica Sf. Arahngheli Tosorog - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arahngheli Toșorog
Telec
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Adventist
Localitate:Telec
Comună:Bicazu Ardelean
Județ:Neamț
Cod poștal:617066
Telefon :0721... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @gmail.com @mmb.ro
Adresa web Biserica:tosorog.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulPiatraNeamt.iasi.mmb.ro, www.adventist.ro, www.primBicazuArdelean.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Lungu Mihai
Hram:Sf. Arh. Mihail si Gavriil
Detalii:Inițial, pe locul actualei biserici era o capela 4/4 m în care se oficia o dată pe an slujba acatistului Sf. Arhangheli și pomenirea morților de către preotul din satul Telec. Primul preot titular al comunității ortodoxe din satul Toșorog este P. C. Preotul Mihai Lungu, ce păstorește această parohie de la 1 septembrie 2006 până în prezent. La venirea sa in satul Toșorog a constatat că parohia nu deținea nici o proprietate.
Dornici de a avea și ei o biserică, credincioșii de pe valea Jidanului au hotărât să-și construiască un locaș de închinăciune în care să aducă slavă lui Dumnezeu. Dar numărul mic al enoriașilor (387 de suflete, respectiv 109 familii si 37 văduve) și slabele posibilități materiale nu le-a permis să construiască o biserica falnică, ci o biserică mai mică, necesară cultului liturgic. Biserica a fost construită de către enoriași, dar și cu ajutorul financiar al unor creștini binecredincioși din orașele Iași, Bacău, Piatra Neamț si alte comune ale județului Neamț.
Astfel punerea pietrei de temelie a avut loc la data de 25 septembrie 2006.
Lucrarile pentru finisarea locașului de cult au continuat până în anul 2013, mergând concomitent cu achiziționarea unui teren cu casă și construcția unei case parohiale noi, care este terminat㠄la roșu”.
Data de 3 noiembrie 2013 este reprezentativa pentru parohia noastra, intrucat in aceasta zi a fost sfințita Biserica de către IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si IPS NICOLAE, Mitropolit de Mesogias si Lavriotiki (Grecia) înconjurați de un sobor de preoți si diaconi, in frunte cu P. C. Protoiereu Valentin Tofan.
Nr. vizualizări:3555
Data ultimei vizualizări:2021-10-16 00:40:17
Data ultimei actualizări:2016-06-07 09:42:53
Data încărcării pe sit:2006-07-14 07:41:45
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2004-05-14
Aparat: BenQ          DC E300
Contor: 79

Vedere din lateral
Foto: Voluntar