Craiova :: Biserica Inaltarea Sfintei Cruci - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci
Craiova
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Craiova
Județ:Dolj
Adresa:aleea Izvorul Rece nr. 1
Cod poștal:200801
Telefon :0721... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.catolicaizvorulrece.cnet.ro
Adrese utile:www.arcb.ro
www.primariaCraiova.ro
www.cjDolj.ro
www.prefecturaDJ.ro
Preot:Valerian Dumea
Hram:Înălțarea Sfintei Cruci,
Detalii:La data de 28 febr 1997, prin decretul arhiepiscopal nr. 145 a fost înființată parohia Izvorul Rece din cartierul cu același nume din Craiova.
În prezent biserica parohială este în construcție și va avea hramul „Înălțarea Sfintei Cruci".
Alte informații:Parohia Izvorul Rece din Craiova cuprinde 40 de familii cu 150 de credincioși.
Programul sfintelor Liturghii:
- duminica și în sărbătorile de poruncă:
- în timpul săptămânii:
Știri despre biserică:

»  Militari polonezi ai NATO la Liturghia de hram din Craiova (2017-11-08)

 Închide 

Militari polonezi ai NATO la Liturghia de hram din Craiova

[2017-11-08]
foto: pr. Tomasz Krawczyk
08.11.2017, București (Catholica) - Comunitatea romano-catolică din Craiova a sărbătorit miercuri, 1 noiembrie 2017, hramul bisericii dedicate Tuturor Sfinților. Sfânta Liturghie solemnă, celebrată la ora 18, a fost prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat 9 preoți. La Sfânta Liturghie au luat parte numeroși credincioși, precum și un grup de militari din cadrul contingentului militar polonez în România, însoțiți de preotul lor capelan, maior Tomasz Krawczyk, citim pe Angelus.Com.ro.
Militarii polonezi au adus în mijlocul comunității craiovene, pentru sărbătoarea hramului bisericii, relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, constând în câteva picături din sângele Suveranului Pontif. Relicva a fost purtată în procesiune, la începutul Sfintei Liturghii, de pr. Krawczyk, și așezată la loc de cinste în fața altarului, doi militari polonezi făcând, apoi, de gardă, lângă relicvă, pe toată durata celebrării euharistice.
În cuvântul adresat IPS Ioan, preoților și credincioșilor prezenți la celebrare, pr. Krawczyk a vorbit despre Papa Ioan Paul al II-lea: „Când cartea vieții Papei Ioan Paul al II-lea s-a închis, pe 2 aprilie 2005, prima reacție spontană a fost aclamarea cu voce tare a sfințeniei sale. Santo subito! – așa a strigat lumea din Piața San Pietro din Roma, în ziua funeraliilor sale. Aceste cuvinte au fost și continuă să fie cea mai corectă sinteză a vieții și a realizărilor celui pe care l-am numit Petru din zilele noastre, pentru mai bine de 26 de ani”.
Părintele capelan a mai amintit că militarii polonezi sunt prezenți în România în misiune internațională NATO, dar că în biserica din Craiova sunt creștini, veniți să mărturisească apartenența la Cristos și exemplul de credință pe care l-au învățat de la Papa Ioan Paul al II-lea, al cărui tată a fost ofițer în armata poloneză. Totodată, a amintit cuvintele pe care Suveranul Pontif le-a rostit, în timpul vizitei sale în România, prin care mulțumea pentru ospitalitatea pe care țara noastră a acordat-o cetățenilor și guvernului polonez în timpul celui de-al doilea război mondial.
„În timpul celui de-al doilea război mondial, în România erau peste 30.000 de soldați polonezi și mai mult de 20.000 de civili polonezi”, a amintit pr. Krawczyk. „Pentru națiunea noastră poloneză, România a fost unicul loc unde s-a putut refugia guvernul polonez în timp de război. Aici, la Craiova, unde acum se află contingentul militar polonez, mii de polonezi au aflat un cămin, printre care președintele polonez Ignacy Moœcicki”, a mai spus părintele capelan. Apoi a adăugat că militarii polonezi au venit la sărbătoarea hramului comunității catolice din Craiova pentru a-i mulțumi împreună lui Dumnezeu.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, IPS Ioan Robu a stat de vorbă, în sacristia bisericii, cu grupul de militari polonezi. Le-a spus că apreciază mult participarea lor la Liturghie, deoarece prin prezența lor mărturisesc credința catolică. „Este important ca și catolicii noștri locali să vadă că suntem mulți pe lume și că suntem într-adevăr Biserică universală”, a mai spus Înalt Preasfințitul, urându-le ședere plăcută în România. Contingentul militar polonez aflat acum la Craiova se află în țara noastră pentru o perioadă de 3 luni. Vineri, 10 noiembrie, militarii polonezi vor participa la o Sfântă Liturghie solemnă, celebrată în biserica romano-catolică Toți Sfinții din Craiova, când se vor ruga în mod special pentru patria lor, cu ocazia Zilei Independenței Poloniei – 11 noiembrie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 568, Ultimul acces: 2019-01-21 23:02:25


Nr. vizualizări:3303
Data ultimei vizualizări:2019-01-21 23:02:25
Data actualizare:2017-06-01 12:29:56
Data încărcării:2006-07-18 13:02:09
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-11
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 135

Vedere din față
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-05-24
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 61

Vedere din față
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-05-24
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 49

Vedere din față
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-05-24
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 74

Vedere laterală
Foto: Brudi Fürbacher