Galati :: Biserica Sf. Ana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ana
Galați
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:strada Textiliștilor, Cartier Micro 19
Cod poștal:800581
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.edj.ro, www.primaria.galati.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Preot:Ion Jalbă, Gheorghiță Stavăr, Ionel Rusu
Hram:Sf. Ana
Știri despre biserică:

»  Prezență arhierească la hramul parohiei Sfânta Ana din Galați (2016-09-09)

 Închide 

Prezență arhierească la hramul parohiei Sfânta Ana din Galați

[2016-09-09]
de Andrei Pau

img_3109
Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent vineri, 9 septembrie 2016, la hramul parohiei Sfânta Ana din municipiul Galați, notează site-ul oficial al Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți în prezența tinerilor și copiilor participanți la programele catehetice ale Bisericii.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat viața Sfinților Părinți Ioachim și Ana.
La final, ierarhul a oferit unui număr de 20 de elevi din cadrul parohiei gălățene ghiozdane. De asemenea, tânărului Octavian Căpățână, elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galați i s-a oferit bursa parohială în valoare de 400 lei.
***
Hramul parohiei Sfânta Ana a reprezentat finalizarea programului educațional parohial intitulat Credință, Cultură și Tradiție derulat în perioada iulie – august 2016
În cadrul acestuia, mai multe grupe de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani au participat la ateliere de pictură, olărit și țesătură organizate integral de cadre didactice voluntare din parohie.
Între cei implicați în buna desfășurare a proiectului s-au numărat și câțiva tineri participanți la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox de la București.
La finalul proiectului, copiii au primit din partea Arhiepiscopului Dunării de Jos participanților diplome de participare și pachete cu dulciuri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6154, Ultimul acces: 2020-09-21 00:51:48

»  Hramul bisericii „Sfânta Ana” din municipiul Galați (2015-09-10)

 Închide 

Hramul bisericii „Sfânta Ana” din municipiul Galați

[2015-09-10]
În ziua de 09 septembrie 2015, parohia Sfânta Ana din cartierul gălățean Micro 19, și-a sărbătorit hramul, după cum ne-a precizat Pr. Daniel Zlate, Preot slujitor la această parohie.
Parohia Sfânta Ana este o parohie mai recentă din municipiul Galați având o vechime de 30 de ani, piatra de temelia a actualei biserici fiind pusă în anul 1992. An de an, praznicul Sfinților părinți Ioachim și Ana s-a constituit într-un prilej de bucurie duhovnicească dar și de misiune educațională și filantropică a parohiei.
Și anul acesta s-au desfășurat o serie de activități liturgice, educaționale, misionare și catehetice. Pe teritoriul parohiei ființează multe unități școlare. Astfel există trei grădinițe de copii: Codruța, Motanul încălțat și Step by step, trei școli gimnaziale: Școala Gimnazială nr. 29 Sfânta Ana, Școala Gimnazială nr. 22 Dimitrie Cantemir și Școala Gimnazială nr. 17 Nichita Stănescu, precum și Colegiul economic Virgil Madgearu.
Având în vedere apropierea începutului de an școlar, o parte din activitățile prilejuite de hramul bisericii i-au avut în vedere pe cei mai tineri membri ai parohiei. Dând curs protocoalelor existente între parohie și unitățile școlare, împreună cu membrii consiliului și ai comitetului parohial, la inițiativa membrilor asociației Părinți pentru ora de Religie (APOR) din parohie și cu consultarea direcțiunilor școlilor, s-au identificat 30 de elevi proveniți din familii cu situație materială modestă. Pentru aceștia s-au achiziționat ghiozdane și rechizite școlare, specifice nivelului de clasă al fiecărui elev. Acestea s-au constituit într-un binevenit ajutor pentru ca fiecare elev să poată începe cu bine noul an școlar.
Tot în cadrul activităților educaționale, copii de la grupul catehetic al parohiei au participat la un atelier de pictură de icoane pe sticlă, creațiile lor constituindu-se într-o frumoasă expoziție.
Activitățile comitetului filantropic al parohiei au avut în vedere 25 de familii sărace, bătrâni singuri sau suferinzi. Pentru fiecare în parte s-a realizat o anchetă socială și, în preziua hramului, tinerii din parohie le-au făcut o vizită, dăruindu-le pachete de hrană și alimente de strictă necesitate, dar și un zâmbet și o vorbă bună care au mai înseninat frunțile acestor semeni ai noștri.
Sfinții Ioachim și Ana sunt totodată și modelul familiei creștine, sprijinitori și ocrotitori ai celor ce-și doresc copii. De acea credincioase din comitetul parohial, împreună cu preoții parohiei, au făcut o vizită la maternitatea Bunavestire din Galați unde au dăruit scutece și șervețele pentru tinerele mame cu mai puține posibilități, făcându-se părtași la bucuria acestora de a aduce pe lume un copil.
Tot în cadrul activităților filantropice ale parohiei putem consemna și bucuria agapei de hram unde s-au oferit 800 de pachete de hrană pentru toți creștinii participanți la Sfânta Liturghie din 9 septembrie.
Ca mulțumire pentru toți cei ce s-au implicat în organizarea și desfășurarea activităților de hram de la parohia noastră, se va organiza un pelerinaj la mănăstirile din Moldova, unde se va vizita și Mănăstirea Bistrița, creștinii noștri având astfel prilejul de a se închina la icoana Sfintei Ana de la această mănăstire.
Punctul central al prăznuirii hramului la constituit, așa cum e și firesc, rugăciunea comună a creștinilor din parohie. Precedată fiind în ajun de Săvârșirea Vecerniei cu litie și Acatistului Sfinților Părinți Ioachim, Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți, a primit la momentul cuvenit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Arhipăstorul nostru s-a împărtășit cu Sfintele Taine, a binecuvântat pe cei prezenți și a rostit un cuvânt de învățătură. Adresându-se credincioșilor, Înaltpreasfințitul Părinte a spus: „Printre multele programe lăudabile ale parohiei „Sfinții și dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana” din acest cartier mare a Galațiului, unde sunt, din darul lui Dumnezeu, mai mulți copii, o mulțime dintre ei, purtați pe brațe de mamelele lor, de părinții și bunicii lor, s-au împărtășit la Sfânta Liturghie cu Sfintele Taine. Dar și Biserica îi împărtășește astăzi: parohia împreună cu „Asociația Părinți pentru ora de Religie”, consiliul și comitetul parohial, au oferit unui număr de 30 de copii, la sfârșitul Sfintei Liturghii, ghiozdanul complet pentru a începe un nou an școlar, cu binecuvântarea lui Dumnezeu și cu sprijinul, oamenilor buni. Iată că funcționează parteneriatul între Biserică și Școală în parohia aceasta și în toată Arhiepiscopia. Dumnezeu să ne ajute să fim de ajutor copiilor și tinerilor întru slava sa si binele Bisericii și neamului nostru”.
La finalul slujbei Înaltpreasfințitul Ierarh a oferit ghiozdanele și rechizitele școlare celor 30 elevi ce au participat la sfânta slujbă, a vizitat atelierul și expoziția de icoane pe sticlă, a săvârșit o ectenie pentru ctitorii bisericii trecuți la Domnul și a binecuvântat cele 800 de pachete oferite credincioșilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7675, Ultimul acces: 2020-09-21 00:51:48

»  Hramul bisericii „Sfânta Ana“ din Galați (2013-09-09)

 Închide 

Hramul bisericii „Sfânta Ana“ din Galați

[2013-09-09]
La numai câteva zile de la binecuvântatul pelerinaj cu moaștele Sfinților și Drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, aduse Eparhia Dunării de Jos de către o delegație a Bisericii Ortodoxe din Cipru condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Isaia de Tamassos și Orinis (25-27 august 2013), parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galați a îmbrăcat din nou haine de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.
În săptămâna premergătoare sărbătorii Sfinților Părinți, parohia „Sf. Ana“ a derulat mai multe programe culturale și social-filantropice, iar în preziua hramului, la biserica parohială a fost oficiată slujba de sfințire a apei, Vecernia cu Litie și Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana, la eveniment participând foarte mulți credincioși din parohie.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți și diaconi, în prezența mulțimii rugătoare a credincioșilor, a tinerilor și copiilor participanți la programele catehetice ale Bisericii, precum și a profesorilor și oamenilor de cultură atașați sufletește de tânăra și dinamica parohie gălățeană. Atmosfera duhovnicească a sporit mult în evlavie când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a adăugat slujitorilor Sf. Altar de la această parohie, binecuvântând pe credincioșii prezenți și rostind un profund cuvânt de învățătură, potrivit edj.ro.
De asemenea, Chiriarhul Dunării de Jos a realizat o scurtă cateheză cu elevii și preșcolarii prezenți la Sfânta Liturghie, învățând pe cei mari și mici deopotrivă despre rolul Sfinților Părinți Ioachim și Ana în viața Maicii Domnului, precum și despre locul mamei în sufletele noastre.
La final a fost săvârșit parastasul pentru ctitori, evenimentul încheindu-se cu tradiționala agapă creștinească, membrii Consiliului și Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.000 de persoane, atât credincioși participanți, cât și persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidențele filantropice ale parohiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 11600, Ultimul acces: 2020-09-21 00:51:48


Nr. vizualizări:15878
Data ultimei vizualizări:2020-09-21 00:51:48
Data actualizare:2006-07-24 08:05:30
Data încărcării:2006-07-24 08:05:30
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2011-02-19)
Am participat si eu la cateva din slujbele acestei parohii este frumos, in special acel cantaret tinerel are o voce frumoasa, se aseamana nitel cu vocea fostului cantaret GELU (care acum este in America) ar fi si mai deosebit daca sar canta si cateva pricesne. Intoarcerea omului la Dumnezeu se datoreaza si acestor lucruri: predica, cantec, fapte bune etc... si eu mi-as dori sa cant cunosc cat de cat randuiala liturgica, dar nu cunosc notele. Dar cand sar ivi ocazia va cer sa zic si eu odata apostolul si nu numai...
va multumesc
@yahoo.com
Nr. Fotografii:21
Fotografi:Voluntar: 19, Basilica.ro: 1, Cătălin Chitu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2008-09-04
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  uD800,S800
Contor: 221

Vedere de ansamblu
Foto: Cătălin Chitu

Data: 2014-09-12
Contor: 195

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 349

Vedere din față
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 486

Vedere din față
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 335

Vedere panoramică
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 203

Turle
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 161

Turle
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 143

Intrare
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 206

Interior
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 158

Interior
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 143

Interior
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 132

Catapeteasma
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 160

Catapeteasma
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 182

Catapeteasma - detaliu
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 109

Catapeteasma - detaliu
Foto: Voluntar

Data: 2009-05-05
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 120

Catapeteasma - detaliu
Foto: Voluntar


Setul de Fotografii 2