Piatra-Neamt :: Biserica Buna Vestire Sarata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Buna Vestire Sărata
Piatra-Neamț
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Piatra-Neamț
Județ:Neamț
Adresa:strada Verii nr. 5, cartier Sărata
Cod poștal:610095
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:sarata.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulPiatraNeamt.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaPN.ro, www.cjNeamt.ro, nt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Constantin Capșa
Hram:Buna Vestire
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Detalii:În 21 aprilie 1990, s-a sfințit de către Prea Sfințitul Episcop Vicar Pimen al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților locul de biserică cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.
La data de 23 octombrie 1994 Prea Sfințitul Episcop Vicar Calinic Botoșaneanu a sfințit noua biserică atribuindu-i al doilea hram „Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie”.
Lucrarile s-au efectuat în timpul păstoriei Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Dr. Daniel Ciobotea, Arhiepiscop al Iașilor și a preotului paroh iconom stavrofor Capsa Constantin inconjurat de vrednicii credinciosi ai parohiei cât și a marilor ctitori din țară și străinătate.
După obținerea tuturor aprobărilor, în 1995 vechea biserică, a fost mutată la schitul Draga, cartierul Dărmănești din Piatra-Neamț.
În anul 1996 din schela rămasă de la construcția noii biserici s-a construit o casă parohială situata în spatele bisericii noi.
Între anii 1994-1997 noua biserică a fost pictată și dotată cu mobilier adecvat. Pictura a fost efectuată de Răchieriu Costică și soția lui Zenaida, recomandați de Prea Sfințitul Episcop Vicar Calinic Botoșăneanu.
Catapeteasma e sculptată în lemn de stejar de Oglinzanu Vasile, din satul Nemțisor comuna Vinatori jud. Neamț. Icoanele de pe catapeteasmă sunt pictate pe placi din așchii de lemn de aceiași pictori.
Alte informații:De cealaltă parte a Bistriței, către Cozla, șoseaua care se îndreaptă spre Bicaz străbate, la ieșirea din oraș, cartierul Sarata. Biserica "Buna Vestire" - Sarata se află la extremitatea nordică a acestui cartier, în apropierea pârâului Cărbunoasa
Nr. vizualizări:28442
Data ultimei vizualizări:2024-06-19 04:36:03
Data ultimei actualizări:2016-05-20 13:13:14
Data încărcării pe sit:2006-07-27 05:33:44
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2010-06-05)
Ajuns la Biserica Buna Vestire - Sarata patrunzi parca intr-un alt timp, caci locul acesta pare ca a adunat o seama de evenimnete cu rezonante spirituale profunde. Insasi imaginea preotului Capsa e pozata parca din cartile lui Creanga, tradand intelepciunea moldoveanului care intuieste aspectele de esenta ale existentei.
Respect si cinste celor care slujesc in acest lacas!
A. Robu
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-03-15
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 206

Vedere din lateral
Foto: Mihaela Achiroaie