Sibiu :: Biserica Sf. Nicolae Lazaret - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae Lazaret
Sibiu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Sibiu
Județ:Sibiu
Adresa:calea Gusteritei, Cartier Lazaret
Cod poștal:550000
Telefon :0769... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :ioanpuia@yahoo
Adrese utile:www.protopopiatulortodoxsibiu.ro, www.mitropolia-ardealului.ro, www.sibiu.ro, www.cjSibiu.ro, www.prefecturaSibiu.ro
Preot:Constantin Oprea, Ioan Puia, Radu Petrașcu
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:In mai 2009 dupa o grea suferinta pr. Ioan Galea a trecut la cele vesnice. Dupa concursul pt. ocuparea postului vacant desf. in aust 2009, a fost instalat pr. Ioan Puia.
In anul 2011 biserica, porticul si turnul clopotnitei au fost complet renovate la exterior, iar cea mai importanta realizare a fost inlocuirea invelitoarei de pe acoperisul bisericii cu un nou invelis din tabla de cupru. Ca o multumire adusa lui Dumnezeu si tuturor credinciosilor si sponsorilor care ne-au ajutat precum si o mare recunostinta si deosebita cosideratie pt. sprijinul oerit de catre acestia la realizarea acestor indraznete obiective - la implinirea a 70 de ani de la punerea "pietrei de temelie a bisericii (an 1941) "- am facut toate demersurile si am reusit aducerea pt. prima data in Ardeal a Moastelor Sf. Ierh. Nicolae (Mana Dreapta) de la biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti precum si a icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la manastirea Teius -Caransebes. Acestea au fost in biserica noastra vreme de 3 zile: 10-12 dec 2011 cu ocazia resfintirii bisericii noastre de catre IPS Parinte Mitroplit LAURENTIU al Ardealului.
Evenimentul la care au participat aprox 7000 de credinciosi in cele 3 zile de inchinare la Sf Moaste a fost prezentat in mass-media la vremea respectiva.
DIn vara anului 2013 si pana in prezent la biserica noastra se afla in desfasurare un amplu proiect pentru ajutorarea:- copiiilor nevoiasi precum si a celor cu aptitudini deosebite, - a tinerilor cu dificultati, -a varstnicilor si persoanelor cu situatie precara, - a persoanelor abuzate etc, pentru care s-au demarat lucrarile de constructie in curtea bisericii in vederea organizarii Asezamantului Sf. Mina si Partenie ce are ca obiective cele amintite mai sus. Constructia a ajuns la cota 3m si ne pregatim pt turnarea placilor de la primul nivel. Deocamdata intampinam dificultati financiare (am lucrat foarte mult pe datorie) , dar nadajduim ca vom demara in viitorul apropiat continuarea lucrarilor. Pt cei care doresc sa sprijine acest proiect alaturam contul in care se pot face donatii sau sponsorizari: RO 16 CECESB 0136 RON 0297965. MENTIONAM CA SUNTEM FOARTE BUCUROSI SI RECUNOSCATORI pt cei ce ne pot ajuta nu numai in bani ci chiar cu MATERIALE DE CONSTRUCTIE: fier beton, beton, mat. lemnos.
Va trimitem si foto cu biserica renovata dar si cu stadiul lucrarilor de la Asezamantul social -filantropic din curtea bisericii.
Alte informații:Parohiile Lazaret I, III și V.
Nr. vizualizări:12879
Data ultimei vizualizări:2022-08-17 18:52:23
Data ultimei actualizări:2015-10-14 11:52:10
Data încărcării pe sit:2006-08-28 06:37:19
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-05-20
Aparat: Canon Canon PowerShot SX600 HS
Contor: 414

Vedere generală
Foto: vioreltdr