Targoviste :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Târgoviște
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Târgoviște
Județ:Dâmbovița
Adresa:strada Ion Heliade Rădulescu nr. 14
Cod poștal:130038
Telefon :0728... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiatargovistei.ro, www.pmTgv.ro, www.cjD.ro, www.prefecturaDambovita.ro
Preot:Spataru Vasile
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Construită în secolul XVI-XVII
Anterioară primei atestări documentare din anul 1615, biserica a fost ridicată pe locul unui lăcas mai vechi. De plan trilobat, cu o turlă zveltă pe naos si un pridvor pe stâlpi, prezintă particularităti arhitecturale care o individualizează între bisericile de la sf. secolul XVI si începutul secolul XVII. Grav avariată de seismele din anii 1977, 1986 si 1990.
Alte informații:BISERICA ESTE CONSTRUITA ÎN PLAN TRILOBAT, ALCATUIT DIN PRIDVOR, PRONAOS, NAOS SI ABSIDA ALTARULUI. PRIDVORUL ESTE DESCHIS, AVÂND SASE STÂLPI OCTOGONALI DE ZIDARIE ASEMANATORI CU CEI DE LA BISERICA DOMNEASCA, IAR PRONAOSUL ALUNGIT A SERVIT SI DE GROPNITA. NAOSUL ESTE MULT MAI MARE SPRE VEST DECÂT ALTE EDIFICII DE ACEST TIP PRIN RETRAGEREA CATRE PRONAOS A ZIDULUI DESPARTITOR, ÎN TIMP CE ABSIDA ALTARULUI ESTE POLIGONALA LA EXTERIOR SI CIRCULARA ÎN INTERIOR. SPRE EXTERIOR, FATADELE AU FOST ÎMPARTITE ÎN REGISTRE INEGALE, PRINTR-UN BRÂU SUB FORMA DE ZIMTI DE FIERASTRAU, DECORATE PRIN ARCATURI GEMENE, CE ALTERNEAZA CU FIRIDE ÎN PLIN CENTRU. CORNISA ESTE ALCATUITA DIN TREI RÂNDURI DE ZIMTI DIN CARAMIDA SPECIALA, CU VÂRF. TURLA ESTE ZVELTA, CU ZECE LATURI STRAPUNSE DE FERESTRE ÎNALTE.
PICTURA A FOST REALIZATA ÎN ANUL 1849 DE CATRE AVRAM, SACHE SI PÂRVU, ZUGRAVI DIN TÂRGOVISTE.
BISERICA ALBA DIN MAHALAUA ZLATARI”, BISERICA SFINTII VOIEVOZI SAU ARHANGHELI.
Cod Monument:DB-II-m-A-17297
Nr. vizualizări:7002
Data ultimei vizualizări:2021-09-19 08:03:53
Data ultimei actualizări:2016-02-29 11:31:25
Data încărcării pe sit:2006-08-29 07:14:45
Nr. Mesaje:2
Apreciere:
(2020-12-28)
Sarutmana Parinte Vasile Spatarul,
V-am cunoscut virtual pe YouTube si va multumim din suflet pentru harul divin de a explica pentru fiecare crestin ortodox paradigmele Celei mai mari carti Biblia. Parinte, va rugam din suflet, sa ne primiti pentru a va cunoaste si personal. Suntem o familie din Bucuresti si vrem sa ne primiti intr-o zi la Biserica dtra pentru a sta de vorba cu dtra. Eu am vacanta pana in data de 10.01.2021 fiind profesoara, sotul este pensionar(medic). Va rugam din suflet sa ne raspundeti si traim cu speranta ca ne primiti la dtra si gasiti un timp si pentru noi! Slavit sa fie Domnul ! Fam. Morariu
@gmail.com
Rugăminte:
(2015-02-02)
Exista o femeie in varsta de vreo 48ani. Se imbraca mereu in negru cu flori in mana, mereu prezenta samb si dum la slujba apoi sta afara in fata bisericii pana seara si se roaga , weekend de weekend. Stiu doar ca e o biserica din targoviste dar nu stiu care. Stiti ceva a vazut.o cineva? E mama mea, nu am vazut.o de 14 ani
@gmail.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-02-18
Contor: 506

Vedere de ansamblu
Foto: Spataru Vasile