Bacau :: Biserica Sf. Francisc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Francisc
Bacău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:strada Infrățirii nr. 4
Cod poștal:600345
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Adam Lucian
Hram:Sf. Francisc de Assisi
Detalii:Cu o primă biserică, de lemn, ridicată în anul 1886. În anul 1948 s-a construit actuala biserică având hramul “Sfântul Francisc de Assisi”.
Știri despre biserică:

»  Zile de sărbătoare la Bacău – Izvoare (2018-10-08)

 Închide 

Zile de sărbătoare la Bacău – Izvoare

[2018-10-08]
vizită pastorală
Comunitatea parohială romano-catolică din cartierul băcăuan Izvoare a trăit în zilele de 6 și 7 octombrie 2018 două momente marcante pentru viața sufletească a credincioșilor. Sâmbătă, 6 octombrie, îmbrăcată în straie de sărbătoare, l-a primit pe PS Aurel Percă, Episcop auxiliar al Diecezei de Iași, care a prezidat Sfânta Liturghie de sărbătorire a 70 de ani de la sfințirea bisericii de către fericitul episcop martir Anton Durcovici. Acest lucru se întâmpla la 4 octombrie 1948, cu ocazia sărbătorii Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al comunității Izvoare din Bacău. Lângă Episcop, la altar, au fost prezenți mai mulți preoți.

Cuvântul de învățătură al celebrării a fost rostit de către pr. prof. dr. Fabian Doboș, care, în șapte puncte, a subliniat că Fericitul Anton Durcovici are multe virtuți care l-au caracterizat și pe Sfântul Francisc de Assisi. Pe rând, a evidențiat sărăcia, prietenia cu Isus, devoțiunea la Maica Domnului, mărturisirea evangheliei, grija deosebită față de biserica materială și spirituală, atenția spirituală și primirea cu umilință a stigmatelor, concluzionând că Fericitul Anton Durcovici a fost un om al sfințeniei. De asemenea, părintele predicator a citat și o parte din textul pe care episcopul martir l-a notat în ziua sfințirii bisericii din Izvoare: „La Izvoarele, județul Bacău, 4 octombrie 1948, cu ocazia sfințirii noii biserici în cinstea Sfântului Francisc, am arătat din viața acestui sfânt, cum el, pe lângă bisericile materiale ridicate de dânsul, a clădit și biserici spirituale, lăcașuri plăcute Treimii Preasfinte, în sufletul său și al fraților săi. Am îndemnat pe ascultători să facă la fel și ei”.
La încheierea celebrării, prof. Agneza Grosu, în numele comunității, a evocat prin câteva versuri, sacrificiul preoților și al episcopilor din vremea comunismului, care au trăit cu demnitate și curaj în fața suferințelor la care au fost supuși de către regimul acelor ani. Pr. paroh Lucian Adam a mulțumit Episcopilor de Iași pentru grija pastorală față de parohia Izvoare, prin participarea la acest moment din viața comunității. Au fost amintiți și păstorii sufletești care au slujit în comunitate: pr. Gheorghe Farcaș, pr. Virgil Chelariu, pr. Eduard Mihai Coșa și pr. Andrei Coceanga. La ieșirea din biserică, credincioșii comunității au oferit tuturor o gustare dulce și un pahar de vin celor care au luat parte la bucuria lor.
Duminică, 7 octombrie, sărbătoarea a continuat cu celebrarea Liturghiei de hram, în cinstea Sfântului Francisc de Assisi. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, fiind însoțit la altar de mai mulți preoți. Mulți credincioși au participat cu entuziasm la acest moment de har. Predica a fost ținută de pr. prof. dr. Ciprian Bejan-Piser, de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. El a vorbit despre trei caracteristici care l-au făcut pe Sfântul Francisc un om al lui Dumnezeu și care sunt valabile și pentru oamenii de astăzi. Acestea sunt simplitatea, bucuria și blândețea. Corul parohiei a înfrumusețat sărbătoarea prin cântarea deosebită și bine pregătită pentru această zi.
Înainte de binecuvântarea finală, pr. paroh Lucian, în numele comunității, a mulțumit preoților și pelerinilor pentru prezență și rugăciune, și tuturor binefăcătorilor pentru reușita acestor zile. O felie de cozonac și vinul bun au completat bucuria celebrării hramului. (comunitatea din Bacău – Izvoare, pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 570, Ultimul acces: 2019-10-15 20:08:05


Nr. vizualizări:4287
Data ultimei vizualizări:2019-10-10 22:07:02
Data actualizare:2017-08-23 11:56:15
Data încărcării:2007-11-09 23:20:08
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-08-24
Contor: 21

Vedere din lateral
Foto: Google Street View