Manastirea Neamt :: Seminarul Teologic Veniamin Costachi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Seminarul Teologic Veniamin Costachi
Mânăstirea Neamț
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Mânăstirea Neamț
Comună:Vânători-Neamț
Județ:Neamț
Adresa:strada Arhim. Chiriac Nicolau nr. 86
Cod poștal:617502
Telefon :0233... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.semmnt.ro
Adrese utile:www.mmb.ro, www.VinatoriNeamt.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Hram:Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Sf. Mc. Pantelimon
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Inaugurarea Academiei in anul 1993 si activitatea deosebita a acesteia atrag dupa sine ideea construirii unei biserici – paraclis cu hramul Sf. Ioan Iacob – Hozevitul de la Neamt.
Locul pentru noua biserica s-a sfintit in data de 5 august 1994, de ziua sfantului, de catre Inalt Prea Sfintitul Dr. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Cu acest prilej Inalt Prea Sfintia Sa a semnat in cartea de onoare a Seminarului: „Binecuvinteaza Doamne, pe toti cei care vor contribui la zidirea Sf. Manastiri „Sf. Ioan de la Neamt” de langa Seminarul Teologic Neamt, pentru ca aceasta biserica sa fie laborator de inviere pentru suflete si oglinda a frumusetii evlaviei izvorata din credinta dreapta. Binecuvinteaza, Doamne, pe toti cei care iubesc frumusetea casei Tale, Sfanta Biserica! Binecuvinteaza Doamne, pe toti cei care cauta sfintenia vietii si o arata in faptele bune izvorata din har si credinta.
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti romanii care urmeaza pilda voievozilor ctitori de altare sfinte si porti ale cerului deschise pe pamantul patriei pentru a cobori harul in inimi si a inalta neamul romanesc in vesnicia slavei Tale”.
Paraclisul „Sfantul Mucenic Pantelimon”
In latura de apus a seminarului, la etajul I, se afla
Paraclisul scolii cu hramul „Sf. Mucenic Pantelimon”. Este de fapt o bisericuta, cu o arhitectura deosebita si care a fost folosita inca de la contruirea sa ca paraclis.
Fiind singura biserica a scolii a fost permanent bine ingrijita de catre directorii si profesorii seminarului, dar mai ales a fost dotata cu vesminte si carti de cult noi de catre P. C. Prof. Mihai Vizitiu, director al Seminarului de la Manastirea Neamt in perioada 1976 – 1990.
Nr. vizualizări:15321
Data ultimei vizualizări:2022-09-25 15:35:25
Data ultimei actualizări:2016-05-17 09:48:35
Data încărcării pe sit:2008-12-01 17:54:34
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-11-09
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 162

Biserica Mare
Foto: Mihaela Achiroaie