Galati :: Biserica Sf. Antonie cel Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Antonie cel Mare
Galați
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:bulevardul Dunărea
Cod poștal:800000
Persoană de contact :Gagiu Daniel
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.edj.ro, www.primaria.galati.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Hram:Sf. Antonie cel Mare
Știri despre biserică:

»  „Dascălul iubirii de Dumnezeu” cinstit în Parohia „Sf. Antonie cel Mare” din Galați (2017-01-17)

 Închide 

„Dascălul iubirii de Dumnezeu” cinstit în Parohia „Sf. Antonie cel Mare” din Galați

[2017-01-17]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat în data de 17 ianuarie 2017, slujba Sfintei Liturghii în Parohia Sfântul Antonie cel Mare din cartierul gălățean Micro 21, ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.
În ziua ocrotitorului parohiei, în biserica cea mică a comunității, au participat foarte mulți credincioși la slujbă. Ierarhul a împărtășit un grup de copii de la Școala gimnazială Ion Luca Caragiale care sunt în grija Centrului de zi al Parohiei.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a apreciat activitățile sociale și educaționale organizate în această comunitate.
Biserica Sfântul Antonie cel Mare este o școală de credință și de viață liturgică, după cum se vede din prezența numeroșilor credincioși, o școală a dascălului iubirii de Dumnezeu. Pustnicul Antonie cel Mare, sfântul iubirii lui Dumnezeu, presară și aici multă iubire în acest centru duhovnicesc cu o mulțime de copii care astăzi s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Este fără îndoială o lecție de sfințenie, de viață în comuniune și un bun început al programelor educaționale pentru parohia aceasta și nu numai, a spus Părintele Arhiepiscop.
La final, Înaltpreasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii parohiei în cadrul căreia a pomenit și pe ierarhii Chesarie Păunescu, Episcopul Dunării de Jos și Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului.
După slujbă, copiii de la Școala Ion Luca Caragiale au luat prânzul în clădirea centrului social. Înaltpreasfințitul Părinte Casian s-a îngrijit de servirea la mese împreună cu preoții și diaconii slujitori.
***
În anul 2005 parohia Sfântul Cuvios Antonie cel Mare din municipiul Galați a primit binecuvântarea chiriarhală pentru a construi un centru destinat copiilor proveniți din familii cu posibilități financiare limitate. Pe parcursul unui an și jumătate a fost ridicată clădirea ce cuprinde o sală de meditație, una de calculatoare, două birouri, o sală de mese, o bucătărie și o magazie. Încăperile centrului sunt dotate și utilate cu mobilier nou, iar copiii care frecventează centrul au toate condițiile necesare bunei desfășurări a activităților planificate.
Inaugurarea Centrului de zi pentru copii Sfântul Antonie cel Mare din Galați a avut loc în data de 17 ianuarie 2009, slujba de sfințire fiind săvârșită de IPS Casian.
În prezent 50 de copii, selectați în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat, se bucură de facilitățile acestui centru. Ei primesc, pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească, și sprijin în efectuarea temelor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2717, Ultimul acces: 2020-09-19 09:49:26

»  Hramul parohiei Sf. Antonie cel Mare din Galați (2013-01-17)

 Închide 

Hramul parohiei Sf. Antonie cel Mare din Galați

[2013-01-17]
Joi, 17 ianuarie a.c. creștinii parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” din Galați, cartierul Micro 21, și-au sărbătorit ocrotitorul. În mijlocul lor a fost prezent și chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a săvârșit Sfânta Liturghie începând cu ora 9.30, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica cea mică a comunității. În parohie se află acum în construcție o biserică de dimensiuni mai mari, după nevoie pastorale și liturgice ale enoriașilor. Noul locaș, zidit din cărămidă, se află acum la nivelul acoperișului, urmând să fie așezate bolta și turlele.
La momentul liturgic cuvenit, Chiriarhul Dunării de Jos a împărtășit cu Sfintele Taine un grup de copii ai Școlii Gimnaziale nr. 3 „Ion Luca Caragiale”, instituție ce se află pe teritoriul canonic al parohiei, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.
Acești copiii sunt asistați în centrul de zi al parohiei, unde, după programul școlar își fac temele, se joacă, participă la diferite activități și primesc masa de prânz.
Un moment liturgic și duhovnicesc aparte l-a constituit săvârșirea parastasului pentru vrednicul de pomenire Antonie Plămădeală, Mitropolit al Ardealului și teolog de seamă al Bisericii noastre, trecut la Domnul în anul 2005. Ierarhul Dunării de Jos și-a exprimat dorința ca învățăturile și scrierile Mitropolitului Antonie să lumineze cât mai multe inimi ale tinerilor din zilele noastre, precum a luminat și mințile celor din trecut.
După tradiția parohială preoții slujitori împreună cu enoriașii parohiei au pregătit pachete cu hrană caldă, ceai fierbinte și colivă pentru credincioșii prezenți .
La ora amiezii, micii credincioși au luat prânzul în clădirea centrului social, fiind serviți de însuși Înaltpreasfințitul Părinte Casian și ceilalți preoți și diaconi slujitori.
Centrul de zi pentru copii „Sf. Cuv. Antonie cel Mare”
În anul 2005, parohia „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” din municipiul Galați a primit binecuvântarea chiriarhală pentru a construi un centru destinat copiilor proveniți din familii nevoiașe. Pe parcursul unui an și jumătate, a fost ridicată o frumoasă clădire care cuprinde o sală de meditație, una de calculatoare, două birouri, o sală de mese, o bucătărie și o magazie. Încăperile centrului sunt dotate și utilate cu mobilier nou, copiii care frecventează centrul având toate condițiile necesare bunei desfășurări a activităților planificate.
Inaugurarea Centrului de zi pentru copii „Sf. Antonie cel Mare” din Galați a avut loc în ziua de 17 ianuarie 2009, cu ocazia hramului bisericii, slujba de sfințire fiind săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși.
În prezent aici își desfășoară activitatea 50 de copii selectați în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat, ei primind pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească și sprijin în efectuarea temelor primite pentru acasă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5405, Ultimul acces: 2020-09-19 09:49:26

»  „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”, sărbătorit la Galați (2011-01-17)

 Închide 

„Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”, sărbătorit la Galați

[2011-01-17]
Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Galați a îmbrăcat astăzi, 17 ianuarie, haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși din parohie și din municipiu, informează TRINITAS TV.
Înaltpreasfinția Sa a săvârșit apoi un Parastas pentru vrednicul de pomenire mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, precum și pentru toți ctitorii și binefăcătorii parohiei, trecuți la Domnul.
„Viața Sfântului Antonie cel Mare se arată astăzi în viețile noastre. Aici, în această parohie nouă se regăsesc toate lucrările mari și sfinte ale măritului Antonie”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a binecuvântat și stropit cu agheasmă Centrul de zi pentru copii al parohiei. La final, au fost împărțite pentru cei nevoiași peste 1200 de pachete cu alimente.
În Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Galați, au fost demarate lucrările pentru ridicarea unui nou lăcaș de cult.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6056, Ultimul acces: 2020-09-19 09:49:26


Nr. vizualizări:5678
Data ultimei vizualizări:2020-09-19 09:49:26
Data actualizare:2014-08-04 09:07:23
Data încărcării:2009-03-16 23:54:37
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2012-01-07)
v-as ruga sa postati poze mai noi ca sa vedem si noi biserica asa cum este acum
@yahoo.com
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Daniel Gagiu: 4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-04-19
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Contor: 477

Paraclis
Foto: Daniel Gagiu

Data: 2009-04-19
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Contor: 177

Paraclis
Foto: Daniel Gagiu

Data: 2009-04-19
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Contor: 174

În construcție
Foto: Daniel Gagiu

Data: 2009-04-19
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Contor: 141

În construcție
Foto: Daniel Gagiu