Arad :: Biserica Catolica Sega - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Șega
Arad
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Arad
Județ:Arad
Adresa:calea Aurel Vlaicu nr. 129
Cod poștal:310392
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.dioecesistm.ro, www.primariaArad.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Stil arhitectonic:Modern
Știri despre biserică:

»  Aprinderea celei de-a doua lumânări pe coroana de Advent Arad-Șega 2018 (2018-12-19)

 Închide 

Aprinderea celei de-a doua lumânări pe coroana de Advent Arad-Șega 2018

[2018-12-19]
În data de 7 decembrie 2018, tinerii Diecezei de Timișoara au fost invitați să participe la câteva ore de reculegere și meditație în parohia Sfânta Tereza de Lisieux, Arad-Șega, cu ocazia aprinderii celei de-a doua lumânări de pe coroana de Advent. Acest eveniment a fost organizat de comunitatea parohială din Arad-Șega, cu sprijinul Centrului Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara și a avut ca scop unirea în rugăciune a tinerilor, care cu întreaga comunitate se află în așteptarea Pruncului Divin pe pământ.

La această activitate au luat parte aproximativ 115 tineri din împrejurimi și au avut ocazia de a asculta cu inimă deschisă cuvintele din meditația părintelui Daniel Dumitru, paroh de Oravița și de a se delecta cântând colinde împreună cu corul parohiei și alături de alți tineri talentați care au dorit să își împărtășească bucuria. Din meditație se poate aminti faptul că timpul Adventului nu este unul ușor de parcurs. Este un drum plin de stăruință și curaj, unul în care rugăciunea către Sfânta Fecioară Maria este esențială. Până la capătul acestui timp de meditație și pregătire, unde Pruncul Isus așteaptă să intre în inimile oamenilor, sunt de parcurs 24 de pași, printre care cel mai important este de a spune „Da” lui Dumnezeu. De asemenea, părintele a accentuat faptul că a merge pe calea credinței și a speranței este vital în acest timp de așteptare. Pe tinerii prezenți, și nu numai, i-a încurajat să pășească în viitor îndrăzneț, să se bucure de credința lor și să nu le fie frică niciodată să o mărturisească față de ceilalți.
Alți pași importanți care s-au amintit în meditație au fost ca oamenii să își pregătească inimile și să se străduie să facă bine și să caute înțelepciune pentru aceste vremuri în care sufletul se regăsește adesea în criză de timp. Stăruința tinerilor în rugăciune a fost încurajată de vorbele părintelui, care, le-a sugerat să trăiască în umilință în Advent, să persiste dăruirea câtorva clipe din timpul lor Domnului, să se îngrijească de „trandafirul răbdării” și să privească mereu pozitiv. Chiar dacă aceștia simt durere, tinerii să meargă mereu pe calea încrederii, a modestiei și a loialității față de Pruncușorul Divin.
La sfârșitul meditației, tinerii și cei prezenți au fost invitați în sala de religie a parohiei, întâmpinați cu prăjiturele și voie bună. Aceste clipe au servit la legarea unor noi prietenii prin discuții și jocuri de grup, la care tinerii au luat parte cu inima deschisă și plini de entuziasm. Se aduc pe această cale mulțumiri comunității parohiale Sfânta Tereza de Lisieux Arad-Șega și părintelui paroh, Árpád Király, pentru găzduirea acestui eveniment, Centrului Diecezan de Tineret și Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, pentru sprijin, părintelui Daniel Dumitru, paroh de Oravița și sr. Erika-Maria, soră mariană de Schönstatt pentru toată pregătirea programului și pentru cuvintele de încurajare, și nu în ultimul rând, tuturor participanților! Un Advent binecuvântat! (text: Astrid Schriffert; foto: Adrian Ioncsov)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 718, Ultimul acces: 2019-10-16 10:24:10


Nr. vizualizări:4375
Data ultimei vizualizări:2019-10-16 10:24:10
Data actualizare:2016-09-28 13:22:24
Data încărcării:2012-03-09 07:44:26
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Voluntar: 3, Nelu_Pozaru: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-03-10
Contor: 475

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2013-12-20
Contor: 88

Interior
Foto: Voluntar

Data: 2013-12-20
Contor: 44

Altar
Foto: Voluntar

Data: 2013-12-20
Contor: 46

Icoană
Foto: Voluntar