Bucuresti :: Biserica Sf. Trei Ierarhi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Trei Ierarhi
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:șoseauna Fundeni, curtea Scolii Sanitare Postliceale
Cod poștal:022314
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Trei Ierarhi
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:In octombrie 2000, P. S. Teodosie Snagoveanul pune piatra de temelie a bisericii, cu participarea unui sobor de preoti si diaconi, in prezenta Directorului Institutului Clinic ", Fundeni", - Prof. Dr. Alexandru Oproiu, a profesorilor si elevilor scolii.
Distinsul Prof. Dr. Crin Marcian - directorul scolii si preotul Gheorghe Pop (originar de pe Valea Viseului, Maramures) sunt ctitorii acestei Case a Domnului. Fondurile necesare constructiei provin din surse extrabugetare, la care se adauga daniile in bani oferite de profesori si parintii elevilor.
Duminica 19 octombrie 2003 P. S. Sebastian Ilfoveanul, insotit de un sobor de preoti, a oficiat slujba de tarnosire a bisericii. Au participat P. F. P. Teoctist, Patriarhul BOR, I. P. S. Teodosie, Arhiepiscop de Tomis, P. S. Varsanufie Prahoveanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestiului, personalitati locale si numerosi credinciosi.
Alte informații:Planul bisericii se inscrie intr-un dreptunghi alungit (21, 20 x 14, 20 m) ale carui colturi sunt tesite; acesta cuprinde pronaosul, naosul amplificat cu doua abside laterale si conca poligonala decrosata a altarului, incadrata de proscomidie si diaconicon.
In fata pronaosului absidiat si pe laturile lungi, se desfasoara un portic cu stalpi ciopliti artistic, legati la partea superioara cu grinda, prin contrafise laterale ("chitusi") ce sugereaza forma unor inceputuri de arcuri. Parapetul acestei galerii la care se ajunge prin scari exterioare, se compune din "mana curenta" si montanti verticali sau intersectati "in cruce".
Turnul-clopotnita (de 42 de metri) se inalta maret catre cer, crescand din acoperisul cu pante abrupte si muchii frante, invelit cu sita, fiind cel mai inalt lacas de cult din Bucuresti. La partea superioara este incununat de un coif piramidal ascutit, asezat deasupra unui foisor deschis, in decros. Un trunchi de con in consola, incoronat de o Cruce, racordat la parapetul foisorului, incheie partea superioara a acoperisului fatadei vestice; Cruci din metal ornamentate marcheaza varfurile coamei invelitorii bisericii si turnului.
Nr. vizualizări:9757
Data ultimei vizualizări:2024-06-19 00:35:12
Data ultimei actualizări:2018-09-21 14:06:36
Data încărcării pe sit:2009-05-19 23:14:39
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2014-12-27)
AM PETRECUT O DUMINICA SPLENDIDA IN CASA DOMNULUI, A FOST SERBARE CU INGERI DELA GRADINITA CARE AU INFATISAT NASTEREA DOMNULUI (aratand ce inseamna craciunul), AM PLANS, AM TRAIT CLIPE ADEVARATE DIN BIBLIE, MERGE=TI SI VIZITATI ACEASTA BISERICA UNDE GASESTI LINISTE, DRAGOSTE SUFLETEASCA DIN PARTEA PARINTELUI GHEORGHE POP, CEL BOLNAV ESTE MANGAIAT SI INCURAJAT SIMTIND CA NU ESTE SINGUR. PRIN CREDINTA SINCERA POTI LUPTA CU VIATA, MAI ALES EU CARE SUNT SINGURA.
SARBATORI FERICITE,
DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA
@ymail.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-13
Contor: 174

Vedere de ansamblu
Foto: Mihai Ven