Antoceni :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Antoceni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Antoceni
Comună:Forăști
Județ:Suceava
Cod poștal:727236
Persoană de contact :Bogdan Grigoriu
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adrese utile:www.arhiepiscopiasucevei.ro, www.primariaForasti.ro, www.cjSuceava.ro, www.prefecturaSuceava.ro
Hram:Sf. Cuvioasă Parascheva
Stil arhitectonic:Tradițional
Detalii:Începută în 1921.
Construită din banii sătenilor.
Sfințită în 1941.
Știri despre biserică:

»  Slujbă arhierească în filia Antonceni, protopopiatul Suceava (2014-04-02)

 Închide 

Slujbă arhierească în filia Antonceni, protopopiatul Suceava

[2014-04-02]
Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 30 martie 2014, Sfânta Liturghie în filia Antonceni a Parohiei Oniceni, Protopopiatul Fălticeni, județul Suceava, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Credincioșii din filia Antonceni a Parohiei Oniceni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen. Ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a sluji Sfânta Liturghie în Biserica „Sfânta Parascheva“. După cum ne-a relatat Doina Ciobanu, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat la orele dimineții de călăreți îmbrăcați în costume naționale și de credincioșii din localitate și din alte sate învecinate. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Bisericii „Sfânta Parascheva“. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a amintit că Sfântul Ioan Scărarul, pomenit de Biserica noastră în Duminica a 4-a din Post, a scris „Scara“, care arată 33 de virtuți. „Nu trebuie să ne înfricoșeze necazurile din viața noastră. Dacă noi suportăm aceste necazuri, Dumnezeu vine în ajutorul nostru și ne dă tăria de a suporta durerile sufletești. Trebuie să alergăm cât mai des la Sfânta Taină a Spovedaniei și la Sfânta Taină a Împărtășaniei“, a explicat IPS Pimen, care a apreciat frumusețea bisericii din Antonceni. „Frumusețea acestei biserici este dată de activitățile dumneavoastră și ale părintelui paroh“, a mai adăugat ierarhul. După oficierea Sfintei Liturghii, IPS Pimen a sfințit casa socială a comunității filiei Antonceni. Părintele Neculai Lăzărică ne-a relatat că așezământul social a fost ridicat cu sprijinul celor 90 de familii de credincioși „uniți, harnici și doritori de lucru bun și frumos“. „Enoriașii noștri participă la toate activitățile Bisericii atât religioase, cât și administrative. Astfel, am realizat lucruri frumoase în această filie a parohiei Oniceni“, a spus pr. paroh Neculai Lăzărică. Piatra de temelie a bisericii din Antonceni a fost pusă pe 4 iulie 1927, iar construcția sfântului lăcaș a fost terminată în anul 1943. Edificiul din piatra cu două turle este construit în stilul bisericilor moldovenești, prin contribuția enoriașilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2653, Ultimul acces: 2020-08-07 03:22:11

»  Slujire arhierească la Antoceni, Suceava (2014-03-31)

 Închide 

Slujire arhierească la Antoceni, Suceava

[2014-03-31]
În Duminica Sf. Ioan Scărarul, la 30 martie 2014, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Radautilor, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica Cuvioasă Parascheva, din Filia Antonceni, Parohia Oniceni, Protopopiatul Fălticeni-Suceava.
Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat după datina din Bucovina, cu flori, pâine și sare și însoțit până în curtea bisericii de un alai de călăreți îmbrăcați în costum popular.
"Sfânta Liturghie s-a ținut în biserica mare, unde s-au adunat credincioși veniți și din alte parohii. Soborul de preoți și diaconi a a primit răspunsurile liturgice date de corul satului. Arhiereul a hirotesit un teolog în treaptă diaconiei și a ținut cuvânt de învățătură. Credincioșii merituoși au fost răsplătiți cu diplome pentru participarea susținută la lucrări în folosul bisericii și al parohiei", după cum ne-a transmis Doina Ciobanu.
Tot duminică a fost sfințită și nouă casă de prăznuire, construcție ridicată cu mult efort de cele 90 de familii ale parohiei.
Biserica din Antoceni este situată în mijlocul satului, având în partea de est cimitirul. Piatra de temelie este așezată la 4 iulie 1927.Construcția se termină în 1943, fiind sfințită în același an, la 14 octombrie. Cuvioasa Parascheva a rămas, de atunci, ocrotitoarea sfântului lăcaș și a satului.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 2697, Ultimul acces: 2020-08-07 03:22:11


Nr. vizualizări:3800
Data ultimei vizualizări:2020-08-07 03:22:11
Data actualizare:2018-10-05 09:37:56
Data încărcării:2009-06-14 09:30:53
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Bogdan Grigoriu: 3

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2003-01-01
Aparat: KYOCERA Finecam-L3v
Contor: 132

Vedere din lateral
Foto: Bogdan Grigoriu

Data: 2003-01-01
Aparat: KYOCERA Finecam-L3v
Contor: 38

Fațada
Foto: Bogdan Grigoriu

Data: 2003-01-01
Aparat: KYOCERA Finecam-L3v
Contor: 37

Pictură
Foto: Bogdan Grigoriu