Orlat :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Orlat
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Orlat
Comună:Orlat
Județ:Sibiu
Cod poștal:557170
Persoană de contact :pr. Lucian Chitu
Telefon :0269... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile: @yahoo.com , www.mitropolia-ardealului.ro, www.primariaOrlat.ro, www.cjSibiu.ro, www.prefecturaSibiu.ro
Preot:Lucian Chitu
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Știri despre biserică:

»  IPS Laurențiu la sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Andrei Șaguna: Roadele credinței trebuie să se vadă în tot ceea ce facem împrejurul nostru (2017-10-17)

 Închide 

IPS Laurențiu la sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Andrei Șaguna: Roadele credinței trebuie să se vadă în tot ceea ce facem împrejurul nostru

[2017-10-17]
de Andrei Pau

Chemarea sfântă de astăzi este de a ne îngriji de țarina sufletului nostru pentru ca acesta să fie roditor. Roadele credinței noastre trebuie să se vadă în tot ceea ce facem noi împrejurul nostru. Nu trebuie să fim credincioși doar prin declarații, ci prin propria noastră viață, a spus Mitropolitul Ardealului în data de 15 octombrie 2017.
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat în Duminica a 21-a după Rusalii slujba de sfințire a Bisericii cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Lăcașul de cult a fost amenajat într-un fost cămin cultural din centrul comunei Orlat.
Comunitatea parohială din această zonă a dorit să aibă un lăcaș de cult încă de acum 80 de ani când a fost așezată piatra de temelie pentru o nouă biserică. Cu toate acestea, din cauza nenumăratelor obstacole, edificiului nu a mai fost construit. Din materialele adunate la acea vreme au fost ridicate o grădiniță și o școală în localitate, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
După binecuvântarea lucrărilor, IPS Laurențiu a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujba au participat reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, numeroși oaspeți și credincioși, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare. Cei prezenți au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.
La final, părintele Lucian Chițu, preotul Parohiei Orlat 2, a fost hirotesit iconom. Totodată, primarului comunei Orlat a primit distincția Crucea șaguniană pentru laici. Distincția a fost oferită ca semn de apreciere pentru pentru sprijinul acordat atât la construirea noii biserici, cât și la întreținerea vechiului locaș de închinare din sat.
În cadrul acemomentului, IPS Mitropolit Laurențiu a mai oferit acte de cinstire mai multor ctitori și binefăcători.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 874, Ultimul acces: 2020-09-20 08:54:37

»  Sărbătoarea localității sibiene Orlat (2013-11-24)

 Închide 

Sărbătoarea localității sibiene Orlat

[2013-11-24]
Foarte mulți credincioși au participat, duminica aceasta, la slujba de la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din localitatea sibiană Orlat.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, informează TRINITAS TV.
Activitate a parohiei se desfășoară de ani buni în clădirea fostului cămin cultural al localității, acesta fiind reamenajat și binecuvântat. În viitor se dorește construirea unui nou lăcaș de cult.
Pentru că a fost a doua duminică a Postului Nașterii domnului, foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2576, Ultimul acces: 2020-09-20 08:54:37


Nr. vizualizări:2998
Data ultimei vizualizări:2020-09-20 08:54:37
Data actualizare:2015-10-08 13:15:03
Data încărcării:2009-11-15 07:48:34
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Constantin Banciu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-11-14
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 221

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2009-11-14
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 75

Icoană
Foto: Constantin Banciu