Glodghilesti :: Biserica de Lemn - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica de Lemn
Glodghilești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Glodghilești
Comună:Burjuc
Județ:Hunedoara
Cod poștal:337167
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiadevei.ro, www.cjHunedoara.ro, www.prefecturaHunedoara.ro
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica Ortodoxă Română din satul Glodghilești a fost construită pe la mijlocul secolului al XVIII-lea din lemn și acoperită cu șindrilă. Se crede că inițial nu a fost construită pe acest loc, ci ar fi fost adusă aici pe la începutul secolului XIX. Primul document istoric din care rezultă acest fapt, este crucea răposatei Igna Varvara din anul 1803, presupusa donatoare a acestui loc. Crucea se află în partea stângă, în pronaos. În patrimoniul bisericii se găsesc cărți vechi și icoane din secolul XVII-XVIII. Clopotul cel mic datează din anul 1742. Biserica a fost renovată în anul 1957, tencuită în interior și exterior, acoperită cu țiglă, totul cu osteneala și obolul credincioșilor.
Alte informații:Greu de recunoscut in actualul lacas din Glodghinesti, o veche biserica de lemn. Modificarile substantiale ce i s-au adus cu prilejul mai multor reparatii i-au schimbat infatisarea. Peretii exteriori au fost tencuiti, s-au adaugat niste contraforti din zidarie la colturile cladirii, pe latura sudica s-a construit un pridvor inchis, cu ferestre, invelitoarea acoperisului este din tigla. Mica clopatnita cu foisor simplu a fost invelita cu tabla iar la interior peretii au fost captusiti cu scandura.
Forma de plan originar este cea dreptunghiulara, cu absida rasariteana cu patru laturi, prezentand particularitatea unghiului in ax iar partea de vest poligonala cu trei laturi.
Nr. vizualizări:3411
Data ultimei vizualizări:2021-01-22 06:59:57
Data ultimei actualizări:2018-12-14 12:27:40
Data încărcării pe sit:2009-11-30 05:33:04
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H7
Contor: 109

Vedere de ansamblu
Foto: Țetcu Mircea Rareș