Parava :: Biserica din Cimitir - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica din Cimitir
Parava
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Parava
Comună:Parava
Județ:Bacău
Cod poștal:607395
Persoană de contact :Angelica Agachi
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @parohia-parava.ro @parohia-parava.ro
Adrese utile:www.protoieriasascut.ro, www.epr.ro, primariaparava.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Bărăscu Gabriel Marius
Hram:Sf. Arh Mihail și Gavril
Detalii:Biserica ce se descrie mai jos are hramul „Sf. voievozi”si a fost construită aproape la intrarea în satul Parava, in locul capelei de cimitir, demolata de enoriașii satului datorita gradului ridicat de uzura.
În jurul bisericii se află cimitirul satului, împrejmuit, aliniat și bine îngrijit. Zidirea bisericii a avut loc intre anii 1970-1976, iar lucrările de construcție au fost conduse de vrednicul de pomenire PC Preot Savin Gheorghe, ajutat de Consiliul Parohial si enoriașii satului Parava.
Alte informații:Biserica este de forma dreptunghiulara, având la intrarea laterala dinspre S alipit corpul clopotniței, încadrat in construcția propriu-zisa. Zidurile sunt din cărămida, acoperișul din tabla, gemurile din fier cornier cu sticla mata, cu o catapeteasma de excepție lucrata in lemn de tei si icoane foarte expresive realizate de pictorul Seto.
Lungimea interioară a bisericii e de 14, 1 m, lățimea 6 m, înălțimea de 5, 6 m, grosimea peretelui de 0, 4 m, iar suprafața totală e de 85 m. p.
In anul 1997, sub indrumarea P. C. Preot Constantin Abageru, biserica este renovata in exterior si este pictata in interior in tempera de catre domnul Roscan Aurel. Sunt cumparate doua policandre de bronz noi. Acoperișul este reparat si tabla a fost tratata impotriva ruginii aplicându-i-se apoi un strat de bronz aluminiu. Toate aceste lucrări au fost suportate de familia Piscu C-tin si Livia din Bacau, fii ai satului Parava. Biserica este sfințita de Prea Sfințitul Episcop Eftimie, ajutat de un sobor de preoți conduși de P. C. Protopop Radu Vasile, in anul 1998.
Nr. vizualizări:3394
Data ultimei vizualizări:2024-03-01 05:43:43
Data ultimei actualizări:2023-05-05 17:55:00
Data încărcării pe sit:2010-01-29 03:39:05
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-01-30
Contor: 25

Vedere din lateral
Foto: Voluntar