Cosula :: Biserica Izvorul Tamaduirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Izvorul Tămăduirii
Coșula
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Coșula
Comună:Coșula
Județ:Botoșani
Cod poștal:717063
Persoană de contact :Pr. Adrian Achitenei
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com @gmail.com
Adresa web Biserica:parohiacosula.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulBotosani.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaCosula.ro, www.cjBotosani.ro, bt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Adrian Achitenei
Hram:Izvorul Tamaduirii
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Înalțime maximă:14m
Detalii:Comuna Cosula este situata in partea de sud-vest a teritoriului administrativ a Judetului Botosani, se regaseste din punct de vedere geomorfologic in marea unitate structurala cunoscuta sub denumirea de "PLATFORMA MOLDOVENEASCA" reprezentata prin dealurile Cozancea - Todireni in depresiunea Jijia - Bahlui. Comuna Cosula are in componenta patru sate: Cosula, Supitca, Padureni si Buda, o populatie de 3600 locuitori, predominata de cetatenii de etnie romana dar si de etnie roma. Este atestata documentar din anul 1535 an in care a fost zidita Manastirea Cosula in timpul domniei lui Petru Rares de catre vistierul Mateiasi Cosorvei de la numele careia a ramas si numele satului Cosula. Peste paraul Miletin este construit un pod de piatra de domnitorul Stefan cel Mare in anul 1503. La o vizita a istoricului Nicolae Iorga la Manastirea Cosula in perioada cand era Prim Ministru a descoperit ca la Cosula au fost facute printre primele traduceri din limba greaca in limba slavona.
Nr. vizualizări:17051
Data ultimei vizualizări:2024-02-29 02:54:20
Data ultimei actualizări:2023-04-27 11:08:27
Data încărcării pe sit:2010-05-31 09:55:46
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2012-03-19)
IMI ADUC AMINTE CUM ERA BISERICA ACEASTA LA INCEPUT... SI ACUM... SUNT INCANTATA DE CEEA CE VAD. CU MULTA CHIBZUINTA S-AU FACUT TOATE.SLAVA INTRU CEI DE SUS LUI DUMNEZEU, SI PE PAMANT PACE, INTRE OAMENI BUNAVOIRE.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-03-19
Aparat: Sony Ericsson W810i
Contor: 95

In timpul lucrarilor de construure
Foto: Pr. Adrian