Borcea :: Biserica Sf. Nicolae Pietroiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae Pietroiu
Borcea
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Borcea
Comună:Borcea
Județ:Călărași
Adresa:sat Pietroiu
Cod poștal:917015
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaBorcea.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Filofteiu Mădălim, Oprică Marian
Hram:Sf. Nicolae, Sf. Ilie Tezviteanul
Detalii:Satul Pietroiu se afla pe malul brațului Borcea la 20 de km de Fetești și 35 km de Călărași și aparține din punct de vedere administrativ de comună Borcea jud Călărași iar din punct de vedere administrativ bisericesc de protopopiatul Fetești.
Este un sat vechi, despre întemeierea și denumirea să existând diverse legende, cert este că în 1832 există o biserică din paianta acoperită cu stuf aflată în curtea bisericii actuale.
În 1983 această biserică veche fusese deja înlocuită cu altă amplasată la mică distanță de precedent și cunoaștem și numele preotului slujitor Marcu Popescu.
Biserica actuală a fost construită între anii 1910 - 1914 după planurile mănăstirii Gambeta.
Alte informații:Sfântul lăcaș are o formă treflata și are trei turle, două în față și turla mare deasupra naosului, la intrare există un pridvor deschis cu patru coloane. Zidurile sunt din cărămidă iar acoperișul este din table zincata. Dimensiunile bisericii: 22 metri lungime lățimea variind 6 metri în pronaos și 10 metri în naos înălțimea de asemenea variază 6 metri în naos și 12 metri la turla mare. În pronaos există și un cafas unde cântă corul bisericii.
Pictura este realizată în anul 1977 în tehnica fresco și refăcută în anul 2004, iar biserica nu posedă lucrări și obiecte cu valoare patrimonială.
Știri despre biserică:

»  Sfințire de trapeză la parohia Pietroiu, protopopiatul Fetești (2014-01-12)

 Închide 

Sfințire de trapeză la parohia Pietroiu, protopopiatul Fetești

[2014-01-12]
12 ianuarie 2014, prima Duminică după Botezul Domnului Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia Pietroiu, Protopopiatul Fetești, informează sf-esc.ro
Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat părintele consilier Daniel Enașcu, părintele protopop Marian Pătărlăgeanu și un sobor de preoți și diaconi.
La finalul Sfintei Liturghii Întâistătătorul Eparhiei a vorbit credincioșilor despre începutul lucrării dumnezeiești a Mântuitorului, despre mesajul apropierii Împărăției lui Dumnezeu, împărăție pe care Iisus Hristos ne-a dăruit-o prin întemeierea Sfintei Biserici.
La acest moment de slăvită sărbătoare Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh Mădălin Constantin Filofteiu, iar părintelui Mădălin Marian Oprică i-a acordat rangul de sachelar.
Primarului comunei Borcea și altor trei reprezentanți ai autorităților centrale și locale Preasfinția Sa le-a dăruit medalia aniversară a Episcopiei.
După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de sfințire a noii Trapeze din curtea bisericii parohiale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2926, Ultimul acces: 2020-08-07 16:38:19


Nr. vizualizări:2658
Data ultimei vizualizări:2020-08-07 16:38:19
Data actualizare:2006-06-25 11:46:16
Data încărcării:2006-06-25 11:46:16
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0