Manastirea Iersnic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Ierșnic
Ierșnic
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ierșnic
Comună:Ohaba Lungă
Județ:Timiș
Cod poștal:307302
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro, www.cjTimis.ro, tm.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Treime
Detalii:Este ctitoria credinciosului Aurel Filip din localitatea Ierșnic, care influențat de personalitatea Parintelui Arsenie Boca a dorit să înalțe o mănăstire.
Anul 1996 a reprezentat un început de drum în edificarea așezămantului monahal de la Ierșnic, cand „Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, în sedința de lucru din 13-14 februarie1996, lucrand în examinare adresa Arhiepiscopiei Timișoarei nr. 2229-C/1995 cu recomandarea înființării unei mănăstiri pentru călugări, în apropierea localității Ierșnic-Clodova, jud. Timiș, di documentele rezultand că mănăstirea ar urma să fie construită din inițiativa credinciosului Aurel Filip din Lugoj, care deține 2 ha de teren, materiale de construcție, beneficiind și de sprijinul credincioșilor. . . , în temeiul prevederilor art. 8 din Regulamentul pentru organizarea virții monahale, conform căruia <, înființarea sau desființarea unei mînăstiri se aprobă de către Sfantul Sinod la propunerea Chiriarhului locului >, , la propunerea Comisiei pentru doctrină, viața religioasă și pentru mănăstiri, Sfantul Sinod a hatărat: aprobă înființarea unei mănăstiri în apropierea localității Ierșnic-Cladova, jud. Timiș, cu destinația pentru călugări, urmand a se organiza și funcționa potrivit randuielilor tradiționale bisericești, subordonată canonic și administrativ Arhiepiscopiei Timișoarei. ”
Un alt moment important în creionarea destinului așezămantului monahal de la Ierșnic l-a constituit hotărarea Consiliului Eparhial din 21 octombrie 2010, cand, examinandu-se raportul sectorului Exarhatul mănăstirilor ce sublinia transformată sferul de proprietate al terenului de 4 ha și a construcțiilor aferente conform C. F. nr. 400123 și C. F. nr. 400124, ambele aparținand localității Ohaba Lungă, de la credinciosul Aurel Filip, pe seama Arhiepiscopiei Timișoarei și avand în vedere precizările hotărarii sinodale din anul 1996, trece la etapa organizării așezămantului monahal, supunand problema spre analiză și aprobare Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului. Astfel, Sinodul Mitropolitan, întrunit în ședința de lucru din 18 noiembrie 2010, decide ca, pană la dezvoltarea obștii monahale corespunzătoare pentru statutul de mănăstire, să se organizeze și să funcționeze ca schit de monahii, dependent mănăstirii Timișeni, urmand a se numi o egumenă care va organiza și coordona activitatea duhovnicească și gospodărească, atat pentru finalizarea lucrărilor de construcție a bisericii și a corpului de chilii, precum și a întregii incinte.
Alte informații:Schit de maici: în organizare.
Acces rutier: Drumul E 70 Timișoara-Lugoj, ramificație la stanga pe drumul 609 B Coștei-Balinț-Bethausen, apoi ramificație stanga pe drumul 609 Bethausen-Cladova- Ierșnic.
Nr. vizualizări:4568
Data ultimei vizualizări:2023-12-06 12:11:20
Data ultimei actualizări:2019-02-15 10:26:22
Data încărcării pe sit:2011-05-04 09:14:34
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0