Corbasca :: Biserica Ortodoxa Noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă Nouă
Corbasca
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Corbasca
Comună:Corbasca
Județ:Bacău
Cod poștal:607120
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriasascut.ro, www.epr.ro, www.primariacorbasca.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:PAIU VASILE
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavriil
Detalii:Cu ajutorul lui Dumnezeu, odata cu schimbarea regimului , in 1990 s-a inceput constructia bisericii . S-a trasat locul si dupa un plan bine stabilit intocmit de arhitectul Sandulescu s-au inceput sapaturile dupa care s-a stabilit locul unde va fi Sfanta Masa, sfintita de catre PS Episcop Eftimie al Romanului . In anul 1991 s-au terminat sapaturile si in baza acelor documente legale s-a intocmit un contract pentru executarea lucrarilor , dar s-au intampinat greutati. In 2 ani de zile nu s-a reusit scoaterea fundatiei la suprafata . In 1993 s-au angajat diferite echipe de zidari , dar lucrarile mergeau foarte greu . Domnul Director Tabacaru Constantin vazand cat de greu merg lucrarile ca un adevarat crestin si fiu al satului a trimis in anul 1993 specialisti , luand asupra lui constructia bisericii in totalitate pana la terminarea ei . Datorita acestui mare om, D-l Constantin Tabacaru Rosu, satul Corbasca are o biserica noua monumentala. Astfel in anul 2000 la 11 iunie , prin grija acelor oameni deosebiti si a preotului Duca Danut s-a facut sfintirea bisericii de catre Prea Sfintitul Episcop Vicar Ioachim Bacaoanul . Deci putem spune ca in satul Corbasca s-a inaltat o biserica de vis. Mai ramane ca locuitorii acestui sat sa o inalte si duhovniceste prin credinta lor .
Vrem sa amintim aici si pe vrednicii de pomenire , pastori ai enoriasilor din satul Corbasca :
-preot POPESCU
-din 1953 preotul SILVESTRU DANILA (care in 1995 a trecut la cele vesnice) .
S-au succedat apoi in acesta parohie : preotul DUCA DANUT, preotul BUSUIOC SILVIU si preotul PAIU VASILE, care este si actualul preot paroh al Bisericii din satul Corbasca .
Nr. vizualizări:3175
Data ultimei vizualizări:2024-07-12 13:28:08
Data ultimei actualizări:2017-11-16 10:55:01
Data încărcării pe sit:2011-05-22 12:52:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-23
Contor: 31

Vedere de ansamblu
Foto: ProtoieriaSascut.ro