Petrila :: Manastirea Groapa Seaca Jiet - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Groapa Seacă Jieț
Petrila
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Petrila
Județ:Hunedoara
Cod poștal:335800
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiadevei.ro, www.petrila.ro, www.cjHunedoara.ro, www.prefecturaHunedoara.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Încadrându-se excelent în cadrul natural de la cota 1. 700 de metri, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, ctitorită de omul de afaceri petrilean Nicolae Gui, pare ca o lumină sfântă trimisă de Dumnezeu să lumineze șoseaua care leagă Petrila, Jiețul și Valea Jiului de județul Vâlcea. De altfel, chiar ctitorul descrie mănăstirea din mijlocul naturii ca fiind exact ca „un brad împodobit magnific de Crăciun, cu o lumânare aprinsă în vârf, care să ne lumineze pașii și mintea spre bunul Dumnezeu”.
În 2008, de Sfinții Constantin și Elena, a avut loc punerea pietrei de temelie a mănăstiri, eveniment la care participat un sobor de preoți din Valea Jiului, în frunte cu episcopul Aradului și Hunedoarei (de-atunci) , Timotei Seviciu, și protopopul Dorel Pogan. Vremea a trecut repede. De la acel moment și până azi (2010) , construcția mănăstirii în sine a fost finalizată. Un timp record pentru o construcție solidă, realizată prin efortul exclusiv al unui singur om, Nicolae Gui.
Alte informații:Lungimea corpului de mănăstire este de 26 de metri, naosul și pronaosul are 7 metri lățime, iar restul corpului are o lățime de 14 metri. Turla are o înălțime de 14 metri de la nivelul pardoselii. Chiar dacă din exterior mănăstirea nu pare foarte mare, odată ce intri în ea, clădirea sfântă pare destul de spațioasă, ceea ce ne face să spunem că Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” ar putea fi clasificată, ca și dimensiune, în rândul mănăstirilor ortodoxe românești mijlocii.
Nr. vizualizări:3329
Data ultimei vizualizări:2021-03-06 01:40:22
Data ultimei actualizări:2019-01-14 11:40:54
Data încărcării pe sit:2011-07-19 08:01:24
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-08-18
Aparat: OLYMPUS CORPORATION C770UZ
Contor: 157

Vedere de ansamblu
Foto: Sylvester Nata