Bacau :: Biserica Inima Neprihanita a Mariei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Inima Neprihănită a Mariei
Bacău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:stradă Theodor Neculuță nr. 1b, cartier Șerbănești
Cod poștal:600384
Telefon :0334... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @inimaneprihanitabacau.ro @yahoo.de
Adresa web Biserica:www.inimaneprihanitabacau.ro
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Alecu Cristinel
Hram:Inima Neprihănită a Mariei
Detalii:PS Petru Gherghel a sfințit sâmbătă, 26 septembrie 2009, piatra de temelie a unei noi biserici, cu hramul "Inima Neprihănită a Mariei", în cartierul Șerbănești din Bacău, str. Theodor Neculuță, 1B, pe teritoriul Parohiei "Sfântul Nicolae". Arhitectul noii biserici este Viorel Dorneanu.
Consacrarea altarului și sfințirea bisericii cu hramul "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău au fost prezidate de PS Petru Gherghel, duminică, 20 mai 2012. Au fost prezenți PS Aurel Percă, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, un mare număr de preoți, credincioși, autorități locale și persoanele direct implicate în construirea locașului de cult.
Știri despre biserică:

»  Sărbătoare pentru copiii din parohia băcăuan㠄Inima Neprihănită a Mariei” (2018-05-01)

 Închide 

Sărbătoare pentru copiii din parohia băcăuan㠄Inima Neprihănită a Mariei”

[2018-05-01]
Prima Împărtășanie
01.05.2018, Bacău (Catholica) - Duminică, 29 aprilie 2018, parohia „Inima Neprihănită a Mariei” din Bacău a îmbrăcat straie de sărbătoare, deoarece șapte copii din comunitate au primit în sufletul lor pentru prima data trupul și sângele Domnului nostru Isus Cristos. După ce s-au pregătit timp îndelungat pentru acest moment, cu o zi înainte, adică sâmbătă și-au spălat sufletele prin Sacramentul Reconcilierii.
Celebrarea de duminică a început prin procesiunea spre altar a copiilor însoțiți de părintele paroh și ministranți. Copii au cerut iertare la actul penitențial de la Sfânta Liturghie pentru momentele în care au lipsit de la Sfânta Liturghie, gest pe care l-au făcut și părinții. Lecturile și rugăciunea credincioșilor au fost proclamate de copii. La predică părintele paroh, pornind de la evanghelia zilei, a scos în evidență că orice copil, dar și adult trebuie să rămână în strânsă legătură cu Cristos prezent în Euharistie, rămânând altoit pe vița care este Cristos, primind de la el seva necesară pentru a produce roade din Sacramentele Bisericii și mai ales din Sfânta Împărtășanie.
Copii după mărturisirea credinței și-au luat angajamentul în fața lui Dumnezeu și a comunității să îl primească mai des în sufletul lor pe Cristos prietenul copiilor. După primirea Sfintei Împărtășanii au mulțumit lui Dumnezeu și celor implicați în pregătirea acestei sărbători.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 892, Ultimul acces: 2019-10-20 18:32:55


Nr. vizualizări:2732
Data ultimei vizualizări:2019-10-20 11:04:46
Data actualizare:2017-08-24 08:25:35
Data încărcării:2011-09-19 10:09:26
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0