Mahmudia :: Biserica Sf. Nicolae de vara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae de vară
Mahmudia
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox de rit vechi
Localitate:Mahmudia
Comună:Mahmudia
Județ:Tulcea
Cod poștal:827130
Telefon :0751... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.psse.ro, www.mahmudia.ro, www.cjTulcea.ro, www.prefecturaTulcea.ro
Preot:Cristian Dănuț Tănase, Marian Chitic
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Prima biserică creștină ridicată în Dobrogea, după ocuparea ei de către turci, în care se slujea în limba româna și era autorizată de stăpânirea otomană, a fost cea construită în Mahmudia de către membrii fam. Gâscă.
Pisania noii biserici: ”Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului și împreună cu lucrarea Sf. Duh ziditu-sa acest Sf. Lăcaș cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” in anii 1972-1973. Lucrările de construcție au fost desăvârșite cu osteneala PC Preot Paroh Ciocănel Gheorghe și cheltuiala enoriașilor și a altor credincioși precum și cu ajutorul bănesc al Sf. Arhiepiscopii. Între anii 1984-1986, acest Sf. Lăcaș s-a împodobit cu pictura nouă în tehnica fresco de către pictorul Enache Aftene din Galați și cu catapeteasmă nouă cu râvna și osteneala credincioșilor din parohie. Toate acestea au fost făcute în timpul IPS Dr. Antim Nica Arhiepiscop al Tomisului și Dunării de Jos, paroh fiind Pr. Prodan V. Grigore. ”
Alte informații:Biserica este construită sub forma de cruce cu o singură turlă iar pictura a fost realizată de Enache Aftene din Galați folosind tehnica „fresco”. Ca obiecte de patrimoniu biserica deține o salba din fracțiuni de mahmudele (bani turcești) .
Nr. vizualizări:2985
Data ultimei vizualizări:2021-03-08 11:13:48
Data ultimei actualizări:2014-09-09 07:21:07
Data încărcării pe sit:2011-09-22 12:30:36
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0