Galati :: Manastirea Sf. Ioan Gura de Aur - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Ioan Gură de Aur
Galați
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:strada Domnească nr. 104
Cod poștal:800035
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.edj.ro/index.php/manastirea-sf-ioan-gura-de-aur-galai
Adrese utile:www.edj.ro, www.primaria.galati.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Hram:Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Macrina
Detalii:Capela mănăstirii a fost târnosită de Chiriarhul Dunării de Jos la ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, la 13 noiembrie 2007, „la împlinirea a 1600 de ani de la mutarea Sfântului la Altarul cel veșnic, spre a ne ajuta și pe pământ în slujirea bisericească”, după cum este înscris în Documentul de sfințire așezat la piciorul Sfintei Mese cu acest prilej. Centrul deține săli de conferințe, spații de cazare și un punct filantropic pentru persoanele defavorizate din municipiu.
Descriere: Capela cu hramul „Sf. Ioan Gură de Aur și Sf. Cuv. Macrina” este situată la nivelul superior al clădirii. Are formă dreptunghiulară, în suprafață de 50 mp și este înnobilată cu icoane pictate în stil bizantin.
Alte informații:Mănăstirea cu hramul Sf. Ioan Gură de Aur și Sf. Cuv. Macrina este situată în imediata vecinătate a Catedralei arhiepiscopale a Dunării de Jos, în incinta Centrului eparhial din Galați, servind trebuințelor spirituale și cultice ale monahiilor aflate în acest așezământ. Este parte integrantă a Centrului pastoral, cultural și social „Sf. Ioan Casian”.
Nr. vizualizări:2714
Data ultimei vizualizări:2022-12-02 10:47:47
Data ultimei actualizări:2012-06-12 09:21:57
Data încărcării pe sit:2012-06-12 09:21:57
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0