Hangu :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Hangu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Hangu
Comună:Hangu
Județ:Neamț
Cod poștal:617240
Telefon :0741... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:hangu.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulCeahlau.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.comunaHangu.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Ioan Simiraș
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Detalii:„Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, s-a înălțat această biserică în satul Audia, comuna Hangu, cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în anul mântuirii 1918 de către enoriașii din acest loc, paroh fiind preotul Ioan Pântescu. De-a lungul anilor clădirea bisericii a fost reparată în mai multe rânduri, ultima reparație făcându-se în anii de har 1989 – 1996. Între anii 1994 – 1995 s-a pictat sfântul locaș în tehnica fresco de către pictorul Vasile Anghelache. Reparațiile și pictura sunt ctitoria enoriașilor acestei parohii, ajutați de Protosinghel Nifon Burlacu de la mănăstirea Sihăstria. Sfântul locaș s-a sfințit în anul mântuirii 1996, luna iulie, ziua 14, de către IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Domnul Dumnezeu să pomenească în cartea vieții cea deschisă în ceruri de la întemeierea lumii, pe toți aceia care au zidit și au întreținut de-a lungul vremurilor acest sfânt locaș. ” (Pisania bisericii)
Știri despre biserică:

»  Resfințirea Bisericii din Hangu. Părintele Mitropolit Teofan a binecuvântat familia numeroasă a preotului paroh (2017-11-27)

 Închide 

Resfințirea Bisericii din Hangu. Părintele Mitropolit Teofan a binecuvântat familia numeroasă a preotului paroh

[2017-11-27]
de Sorin Ionițe

IPS Teofan s-a aflat duminică în parohia nemțeană Hangu, unde a resfințit biserica parohială. După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei l-a hirotesit pe paroh în iconom stavrofor și s-a rugat pentru familia sa numeroasă. Părintele Ioan Simiraș are opt copii.
Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Vichentie Amăriei, starețul Mănăstirii Secu, Pr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, Pr. Ionel Cuțuhan, Protoiereul Protopopiatului Ceahlău, și preoți din parohiile vecine, notează doxologia.ro.
În cuvântul rostit în cadrul ceremonialului liturgic, ierarhul a vorbit despre importanța bogăției materiale în viața creștinului. Înaltpreasfinția Sa a spus că din acest punct de vedere oamenii din lume, mirenii, se împart în două grupe:
Prima grupă e formată din cei care-și folosesc averea pe care o câștigă cinstit pentru trebuințele proprii, dar arată și milostenie, pe de o parte, și credință în Dumnezeu, pe de altă parte. Cea de-a doua grupă de oameni își câștigă averea necinstit și nu o împart cu milostenie la cei care au nevoie, se închină în fața ei și se tem ca nu cumva să se diminueze. Referitor la oamenii din cea de-a doua grupă, Mântuitorul spune în Evanghelie că este foarte greu ca ei să se mântuiască a precizat IPS Teofan.
Dumnezeu a rânduit ca cei mai mulți dintre creștini să fie oameni de familie, iar aceștia sunt chemați să gestioneze corespunzător bunurile materiale pe care le au, fără să le ocupe toată inima lor. Un cuvânt înțelept spune: «Omule, pe cine ai în inima ta, acela este dumnezeul tău!», a adăugat Părintele Mitropolit.
La finalul slujbei, IPS Teofan l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul paroh Ioan Simiraș și a citit o rugăciune de binecuvântare pentru familia sa formată din opt copii.
De asemenea, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat o slujbă de pomenire pentru preoții care au slujit de-a lungul timpului în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Hangu.
Slujba arhierească de ieri a prefațat debutul aniversării a 100 de ani de la prima sfințire a bisericii parohiale din satul Hangu. Sfințirea locașului de cult a avut loc în 29 iunie 1918, în timpul păstoririi Înaltpreasfințitului Părinte Pimen Georgescu, Mitropolitul Moldovei și Sucevei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 659, Ultimul acces: 2020-09-27 23:52:17


Nr. vizualizări:1098
Data ultimei vizualizări:2020-09-27 22:26:05
Data actualizare:2016-05-12 09:07:51
Data încărcării:2012-07-12 17:47:11
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:MMB.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-05-12
Contor: 10

Vedere din lateral
Foto: MMB.ro