Calarasi :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul
Călărași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Călărași
Județ:Călărași
Adresa:strada Zefirului Nr. 1
Cod poștal:910144
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaCalarasi.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Badea Alexandru Alin, Grigoriu Adrian Gheorghe
Hram:Nașterea Sf. Ioan Botezătorul
Detalii:Această biserică parohială a luat ființă în anul 2003 pe locul unui fost punct termic și care, împreună cu terenul aferent, a fost dat în folosința Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin Hotărârea Consiliului Local nr. 142 din 26 iunie 2003.
Lucrările de pictură murală au început in iunie 2011 si sunt executate de către pictorul muralist Munteanu Florin Cătălin în tehnica tempera grasă în stil neobizantin.
Lucrările începute din 2003 de Pr. Ioan Ionce cu binecuvântarea Preasfințitului Dr. Damaschin Coravu , Episcopul Sloboziei și Călărașilor, stagnate pentru un moment, au fost continuate din 2006 de tânărul preot Valentin Marian Dumitru și astfel dorința credincioșilor de a avea o biserică mai aproape de ei, a făcut ca în scurtă vreme biserica să fie târnosită la 12 noiembrie 2006, de către Preasfințitul Dr. Damaschin Coravu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi .
În cadrul slujbei s-a dat citire următorului document: ", CU VREREA TATĂLUI, CU BINECUVÂNTAREA FIULUI ȘI CU SĂVÂRȘIREA SFÂNTULUI DUH S-A PUS PIATRA DE TEMELIE A ACESTUI AȘEZĂMÂNT DE SUFLET ȘI SIMȚIRE CREȘTIN- ORTODOXĂ, ZĂMISLIT DIN INIMA PREASFINȚITULUI PĂRINTE DR. DAMASCHIN, EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR, DORIND SĂ CONSTITUIE PENTRU FIECARE CREȘTIN UN PRILEJ DE ÎNĂLȚARE SPIRITUALĂ ȘI ÎNTÂLNIRE SPRE SLAVA MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI SPRE MÂNTUIREA NEAMULUI ROMÂNESC. SLUJBA DE TÂRNOSIRE A ACESTUI SFÂNT LOCAȘ A FOST SĂVÂRȘITĂ DE PREASFINȚITUL PĂRINTE DR. DAMASCHIN, EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR, ÎNCONJURAT DE UN SOBOR DE PREOȚI ȘI DIACONI, CU PARTRICIPAREA DOMNULUI PRIMAR NICOLAE DRAGU ȘI A AUTORITĂȚILOR DE STAT, ÎN PREZENȚA CREDINCIOȘILOR, ÎN ANUL MÂNTUIRII 2006, LUNA NOIEMBRIE ZIUA 12. BINECUVINTEAZĂ DOAMNE PE CEI CE IUBESC PODOABA CASEI TALE",
Știri despre biserică:

»  Slujire arhierească la Biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din mun. Călărași (2013-06-25)

 Închide 

Slujire arhierească la Biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din mun. Călărași

[2013-06-25]
Luni, 24 iunie 2013, zi în care creștinii ortodocși au cinstit Sfânta Treime și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, potrivit sf-esc.ro.
La finalul slujbei, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea acestei sărbători, subliniind că învățătura despre Sfânta Treime constituie dogma principală în Biserica Ortodoxă. Prin ea înțelegem pe Dumnezeu cel Unul în ființă și întreit în persoane: Dumnezeu - Tatăl, Dumnezeu - Fiul și Dumnezeu - Duhul Sfânt.
După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru fericiții ctitori și binefăcători ai bisericii, care au trecut la cele veșnice.
Preasfinția Sa a vizitat și biserica Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, unde se săvârșesc lucrări de restaurare și înfrumusețare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1364, Ultimul acces: 2020-09-29 10:04:25


Nr. vizualizări:1167
Data ultimei vizualizări:2020-09-29 10:04:25
Data actualizare:2013-03-20 15:50:55
Data încărcării:2013-03-20 15:50:55
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0