Calarasi :: Capela Sf. Pantelimon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Capela Sf. Pantelimon
Călărași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Călărași
Județ:Călărași
Adresa:strada Eroilor Nr. 1, în curtea Spitalului Județean
Cod poștal:910071
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaCalarasi.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Pârvulescu Ciprian
Hram:Sf. Mc. Pantelimon
Detalii:Piatra de temelie a fost pusă în anul 1994 de Presfințitul Nifon, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preot suplinitor fiind Ioan Dincă.
Începând cu 1 februarie 2002 a fost numit ca preot Ciprian Pîrvulescu.
Lucrările de construcție au început în anul 2006 și au fost finalizate în primăvara anului 2008. Lucrările de construcție au fost duse la bun sfârșit de firma Elma, cu sprijinul Cosiliului Local, al domnului Constantin Ștefan și nu în ultimul rând al angajaților spitalului , suma totala a investiției se ridică la 440968, 85 lei .
Pardoseala bisericii este confecționată din granit , mobilierul bisericii este confecționat din tei. Tîrnosirea bisericii a avut loc la data de 27 decembrie 2008 de către Preasfințitul Dr. Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.
Pisania bisericii: ", CU VREREA TATĂLUI CU AJUTORUL FIULUI ȘI CU ÎMPREUNĂ LUCRAREA SF. DUH , ZIDITU-SA ACEST SFÂNT LĂCAȘ, AL CĂRUI PATRON ESTE SF. M. MC. PANTELIMON , ÎNTRE ANII 1994-2008. ÎNĂLȚAREA ACESTUI LĂCAȘÎNCHINAT DOMNULUI DUMNEZEULUI NOSTRU , S-A FĂCUT CU BINECUVÂNTAREA P. S. DR. DAMASCHIN EPISCOP AL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR , PROTOIEREU FIIND BARZ VASILE EUGEN. SPRE REALIZAREA ACESTUI SCOP AU CONTRIBUIT CU BUNĂ CREDINȚĂ ȘI SPRIJIN FINANCIAR DOMNUL CONSTANTIN ȘTEFAN , DOMNUL NICOLAE DRAGU (PRIMARUL MUN. CĂLĂRAȘI) CÂT ȘI CONDUCEREA ȘI ANGAJAȚII SPITALULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI , ÎMPREUNĂ CU CREDINCIOȘII FIII LUI DUMNEZEU. PE PERIOADA LUCRĂRILOR ÎNTRU DOMNUL LOCAȘUL A FOST PĂSTORIT ȘI AJUTAT SĂ PRINDĂ DUH SFÂNT DE CĂTRE PREOTUL PÎRVULESCU CIPRIAN , PREOTUL SPITALUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI .
LA FINALUL LUCRĂRILOR ACESTEA S-A COBORÂT DUH SFÂNT DE LA DOMNUL PRIN ÎNĂLȚAREA SPRE SFINȚIRE A SLUJBELOR ȘI RUGĂCIUNILOR FĂCUTE DE P. S. DAMASCHIN CORAVU ÎMPREUNĂ CU CU UN SOBOR DE PREOȚI ȘI DIACONI LA DATA DE 27 DEC. 2008. ",
Nr. vizualizări:1067
Data ultimei vizualizări:2020-09-27 15:59:40
Data actualizare:2013-03-20 16:47:38
Data încărcării:2013-03-20 16:47:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0