Calarasi :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Călărași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Călărași
Județ:Călărași
Adresa:strada Titulescu Nicolae Nr. 1
Cod poștal:910087
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaCalarasi.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Dincă Ioan, Achim Vergil Marian
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Detalii:Piatra de temelie pentru construirea bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost pusă în data de 04 martie 2003, de către vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Dr. Damaschin, Episcop al Sloboziei și Călărașilor, în prezența unui comitet de inițiativă.
Picturaeste realizată în tehnica fresco, stilul bizantin de către pictorul Horvath Răducu-Sebastian, ajutat fiind de către ucenicul său Bîrlescu Vasile. Biserica este dotată cu o cancelarie modernă.
Știri despre biserică:

»  Duminica Fiului Risipitor | PS Vincențiu a slujit în Parohia Sf. Ap. Petru și Pavel din Călărași (2018-02-05)

 Închide 

Duminica Fiului Risipitor | PS Vincențiu a slujit în Parohia Sf. Ap. Petru și Pavel din Călărași

[2018-02-05]
de Gheorghe Anghel

PS Vincențiu a slujit duminică în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași, pentru prima oară de la sfințirea bisericii din 2016. În omilia sa, ierarhul a vorbit credincioșilor despre parabola Fiului Risipitor și a evidențiat dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru om, cununa creației Sale.
El a abordat și necesitatea „venirii întru sine” prin căință și întoarcere la Tatăl în momentul în care ne îndepărtăm de Dumnezeu prin păcate și patimi.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de câțiva membri ai Corului Protopopiatului Călărași și corul bisericii parohiale.
Din soborul slujitor au făcut parte: preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 936, Ultimul acces: 2020-09-29 10:18:56

»  Târnosire de biserică în municipiul Călărași (2016-01-13)

 Închide 

Târnosire de biserică în municipiul Călărași

[2016-01-13]
Duminică, 10 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială și anume, târnosirea bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfințirea picturii bisericii și a catapetesmei.
Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie la care au participat preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre începutul lucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, despre Împărăția Cerurilor vestită de Mântuitorul, dar și despre prezența acestei Împărății în Biserica întemeiată de Iisus Hristos, Domnul.
Cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom stavrofor și Crucea Sloboziei părintelui paroh Gheorghe Ioan Dincă și părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconom stavrofor.
Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în ctitorirea acestei frumoase biserici. Astfel a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsu și Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a acordat Medalia Aniversară Douăzeci de ani de Arhierie.
În continuare, ierarhul, împreună cu soborul de slujitori a săvârșit slujba parastasului pentru fericitul Episcop Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți la Domnul.
La acest moment toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1507, Ultimul acces: 2020-09-29 10:18:56

»  Târnosirea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mun. Călărași (2016-01-12)

 Închide 

Târnosirea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mun. Călărași

[2016-01-12]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent duminică, 10 ianuarie 2016, în mijlocul credincioșilor din Municipiul Călărași, pentru a târnosi biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii.
După slujba de sfințire, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Manuel Rusu, pr. Daniel Florin Enașcu, pr. Florin Ionescu, pr. Nicușor – Silviu Dascălu, precum și părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre începutul lucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, precum și despre Împărăția Cerurilor vestită de Mântuitorul Hristos.
Cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom stavrofor și Crucea Sloboziei părintelui paroh Gheorghe Ioan Dincă, iar părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconom stavrofor.
Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în ctitorirea acestei frumoase biserici. Astfel a fost acordată Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsu și Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a fost acordată Medalia Aniversar㠄Douăzeci de ani de Arhierie”.
Apoi, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcopul Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți la Domnul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1575, Ultimul acces: 2020-09-29 10:18:56

»  Sfințirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași (2016-01-10)

 Închide 

Sfințirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași

[2016-01-10]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent, duminică, 10 ianuarie 2016, în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială și anume sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, informează sf-esc.ro.
Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfințirea picturii bisericii și a catapetesmei.
În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre începutul lucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, despre Împărăția Cerurilor vestită de Mântuitorul, despre prezența acestei Împărății în Biserica întemeiată de Iisus Hristos, Domnul.
După cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom stavrofor și „Crucea Sloboziei” părintelui paroh Gheorghe Ioan Dincă și părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconom stavrofor.
Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în ctitorirea acestei frumoase biserici.Astfel a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsu și Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a acordat Medalia Aniversar㠄Douăzeci de ani de Arhierie”.
Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori a săvârșit slujba parastasului pentru fericitul episcop Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți la Domnul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1569, Ultimul acces: 2020-09-29 10:18:56


Nr. vizualizări:1949
Data ultimei vizualizări:2020-09-29 10:18:56
Data actualizare:2013-03-20 17:08:02
Data încărcării:2013-03-20 17:08:02
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0