Ivanesti :: Biserica Sf. Voievozi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Voievozi
Ivănești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ivănești
Comună:Ivănești
Județ:Vaslui
Cod poștal:737300
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaVaslui.ro, www.episcopiahusilor.ro, www.ivanesti.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Mihalache Ovidiu Petrișor
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Biserica parohiala Ivanesti- cu hramul ”Sfintii Voievozi! situata in centrul satului Ivanesti, este zidita in anul 1834 cu cheltuiala unul evlavios crestin: Gheorghe Daghie, din caramida arsa confectionata manual, cu acoperisul din sindrila.
-in anul 1859 i s-au facut renovari in special la acoperis, cand peste sindrila s-a aplicat o invelitoare de tabla, cu cheltuiala a doi credinciosi:Costache Mircea si Toader Popovici.
-initial a avut o singura turla, care s-a prabusit la cutremurul sin 10. XI. 1940. -Pictura Catapetezmei este cea initiala de la data fondarii . -Nu se cunoaste numele pictorului.
-in decursul anilor I s-au mai facut reparatii de intretinere atat la exterior cat si in interior. -In anul 1960 s-a facut pavajul din jurul Biserici, iar acoperisul care se degradase, s-a refacut din nou, -lemnaria si invelitoarea din tabla zincata , cu sprijinul si cheltuiala enoriasilor , cat s-au montat si doua turle de proportii mai mici, din scandura si invelite cu tabla.
-Mesterul care a condos lucrarile la confectionarea acoperisului a fost un batransformată dulgher:Dumitru Neamtu, ajutat de Neculai V. Luchian, epitropul Neculai I. Paveliuc si alti enoriasi priceputi in lucrarile de dulgherie.
-in anul 1965 s-a facut o reparatie generala atat la exterior cat si la interior, desfacandu-se complet vechile cheltuieli degradate si inlocuindu-se cu tencuieli noi, facandu-se si instalatii electrice cu sprijinul si contributiile banesti ale enoriasilor, epitrop fiind:Victor I. Bahnaru.
Nr. vizualizări:2020
Data ultimei vizualizări:2022-01-18 20:44:50
Data ultimei actualizări:2015-08-31 13:30:53
Data încărcării pe sit:2013-12-04 03:49:19
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-08-31
Contor: 53

Vedere de ansamblu
Foto: ProtoieriaVaslui.ro