Poiana lui Alexa :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Poiana lui Alexa
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Poiana lui Alexa
Comună:Pușcași
Județ:Vaslui
Cod poștal:737327
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaVaslui.ro, www.episcopiahusilor.ro, www.primariaPuscasi.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Buimac Pavel
Detalii:Biserica din acest sat este construita intre anii 1928 – 1934, din caramida, tencuita cu mortar, invelita cu tabla – in apropierea fostei Biserici vechi (cca 10m) , despre care, din traditiile locale, se stie ca a fost construita pe la inceputul secolului XIX, din valatuci, pardosita cu scandura de catre obstea satului. O singura icoana de la fosta Biserica se mai afla acum aici – este icoana Maicii Domnului, format mare, situata in mijlocul Bisericii. Restul mobilierului de la Biserica Veche s-a daruit Bisericii din Lacul Babei – judetul Vaslui.
Alte informații:Biserica actuala are forma de cruce, clopotele fiind asezate in afara Bisericii, intr-o clopotnita construita anume, la intrarea in curtea Bisericii. S-a cladit prin stradania si munca depusa de locuitorii satului Poiana, precum si prin concursul ce l-au oferit satele vecine. Initiativa constructiei a fost luata inca din 1916 – 1918, prin indemnul preotului Constantin Pavelin, fost Protopop al Judetului Constanta, refugiat in perioada primului razboi mondial pe aceste lacasuri. Dupa plecarea acestuia, Comitetul constructiei a fost indrumat si calauzit de catre Preotul D. Galaction, paroh al Parohiei Laza si suplinitor al Parohiei Puscasi.
Nr. vizualizări:1836
Data ultimei vizualizări:2021-11-26 23:25:26
Data ultimei actualizări:2015-09-07 15:02:54
Data încărcării pe sit:2013-12-11 06:10:14
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-09-10
Contor: 64

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View